Gestolen auto na achtervolging gecrasht

16 maart 2009

PAPENDRECHT - Op vrijdagavond 13 maart heeft een achtervolging plaatsgevonden waarbij de gevolgde auto rond 19.30 uur is gecrasht tegen de vangrail op de N3 richting de rijksweg A15 tussen Dordrecht en Papendrecht. Eén van de twee inzittenden, een 24-jarige man uit Tilburg, is na zijn ontsnappingspoging in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis in Dordrecht opgenomen. De man wilde ontsnappen via het water de Wantij en werd door een duikploeg van de brandweer uit het water gehaald. De andere inzittende, een 22-jarige man uit Tilburg, werd direct na de crash aangehouden in de omgeving van de plaats van het incident. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Politieagenten van het korps Midden en West Brabant zetten, vanwege de hoge snelheid van de auto, met een onopvallende auto de achtervolging in vanaf Moerdijk. Tijdens de achtervolging bleek ook dat het voertuig een gestolen status heeft.

Twee personen van het programma Wegmisbruikers, eveneens inzittenden in de politieauto, filmden zowel de achtervolging als de crash. Dit materiaal is in beslag genomen en wordt gebruikt voor onderzoek. De N3 tussen Dordrecht en Papendrecht is een aantal uren afgesloten geweest. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.