Verrassingen in schaakcompetitie

13 maart 2009
Verrassingen in schaakcompetitie

PAPENDRECHT - In de strijd om het clubkampioenschap van schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam hebben twee outsiders uitzicht op de tweede periodetitel, die recht geeft op het spelen van de finale. Hans van de Beukel gaat aan de leiding, gevolgd door de verrassend sterk spelende Wim de Koning.

Van de Beukel liet over zijn vorm geen twijfel bestaan, want hij klopte de clubkampioen van vorig jaar Pieter Modderkolk. De Koning toonde zich de sterkere in het duel tegen Magnus Souverein, die overigens als winnaar van de eerste periode al zeker is van een finaleplaats.
In de jeugdcompetitie gaat Michael Bijkerk op kop, op een halve punt gevolg door Remco Schimmel.

In de regionale competitie behaalde het tweede team een zeer knappe overwinning bij Overschie, zodat degradatie misschien nog kan worden ontlopen. Het derde team verloor de thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse Chess 2 met 3-5. Het eerste team van de schaakclub kan deze week de kampioenstitel in de tweede klasse behalen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.