Winkelcentrum De Meent moet A-merk blijven

13 maart 2009

PAPENDRECHT - Iets wat mooi is, moet ook mooi blijven. Dat is de gedachte achter de ondertekening van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor De Meent. De gemeente Papendrecht, de politie en de ondernemers van winkelcentrum De Meent ondertekenden donderdag 13 maart een overeenkomst waarin ze regelen dat alles veiliger en beter moet worden op winkelcentrum De Meent in Papendrecht.

Niet dat het nu onveilig zou zijn op winkelcentrum De Meent, maar het kan altijd beter. "We zijn trots en willen dat ook blijven", vertelde
burgemeester K. De Bruin tijdens de ondertekening in het Papendrechtse gemeentehuis. En om trots te blijven op De Meent moet er geïnvesteerd worden, bijvoorbeeld in trainingen voor winkelpersoneel, zodat ze alerter zijn op diefstal.

Een ster Bij het Keurmerk Veilig Ondernemen hoort een ster, die opgehangen wordt bij de deelnemende ondernemers. Ongeveer 70 procent van de winkeliers in het Papendrechtse winkelcentrum doen mee. Bij hen is een scan verricht om te kijken of er onveilige situaties waren
in de winkel. Intussen zijn er al diverse verbeteringen doorgevoerd naar aanleiding van deze scan. In het convenant zijn afspraken gemaakt tussen de partijen over onderhoud en beheer, de aanpak van diefstal en inbraak, het aanpakken van onveiligheidsgevoelens en het tegengaan van overlast. Voor het aanpakken en verbeteren van de veiligheid in het winkelcentrum is een stappenplan en planning opgesteld.

Op 19 december 2008 werd in De Meent al een eerste stap gezet richting het convenant toen er een voorlichtingsactie gehouden werd over zakkenrollen. Deze actie werd georganiseerd door gemeente en politie. Want ook Papendrecht kent inbraken, en wordt geconfronteerd met overlast van zakkenrollers en zelfs een ramkraak bij een juwelier. "Gelukkig is hier in onze gemeente de omvang van die problematiek beperkter dan elders", stelt burgemeester De Bruin. "Er moet ons dan ook veel aan gelegen zijn dergelijke verschijnselen
zoveel mogelijk te beperken. Dat vraagt nieuwe, blijvende inspanningen van direct betrokkenen."

Het keurmerk is een landelijke certificeringsregeling, waarvan de normen zijn vastgelegd in een landelijk handboek. Het keurmerk levert voor
ondernemers, personeel, eigenaren, bewoners, het winkelend publiek, de gemeente, politie en brandweer een win-win situatie op: een veilige en prettige omgeving, een vermindering van bedrijfsschades en een verbetering van het imago van het winkelgebied. De economische structuur en het vestigingsklimaat worden hiermee verbeterd. Burgemeester De Bruin vat het doel als volgt samen: "Het Keurmerk Veilig Ondernemen bij aan een veiliger en prettiger omgeving en zo behoudt ons centrum zijn eigen, aangename
sfeer en uitstraling."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.