Jeffrey de Bosscher en Colin Baldé dubbelkampioenen TTV Papendrecht

09 maart 2009
Jeffrey de Bosscher en Colin Baldé dubbelkampioenen TTV Papendrecht

PAPENDRECHT - Afgelopen vrijdag werd tijdens de vrije competitieweek bij de TTV Papendrecht het jaarlijkse dubbelkampioenschap gespeeld. In twee poules werden achtkampen gespeeld waarna de vier beste koppels aan de kruisfinales mochten deelnemen.

In poule A werd na 7 tafeltennispartijen de regerend clubkampioen Colin Baldé met selectiespeler Jeffrey de Bosscher ongeslagen poulewinnaar, niet eenmaal behoefden beide spelers een 5e game te spelen. Ondanks twee verliespartijen verzekerden ook Moos Markesteijn en Adino Bosch zich van een plaats in een van de kruisfinales.

In poule B begonnen Jan Schoon en Gijs de Heer (3e) goed met 4 winstpartijen, maar stuitten aan het eind van de poulewedstrijden op de poulewinnaars Ruud Schoon en Eddy van Weelde (ongeslagen) en op Hanno van Sintmaartensdijk die met zijn teammaat Patrick van Vooren dubbelde. De goede lezer begrijpt dat Hanno en Patrick slechts eenmaal dienden te buigen.

In de eerste kruisfinale hadden Jeffrey en Colin weinig moeite met Patrick en Hanno. In drie games met de cijfers 11-9, 11-8 en 11-8 bleef voor het laatste koppel nog een kansje op een prijs door winst in de troostfinale.
Op de andere tafel begonnen Ruud en Eddy met een gedecideerde 11-4. Adino en Moos knokten terug met een 10-12 zege, maar zagen daarna de ballen om de oren suizen (11-6 en 11-4).

De strijd om de 3e plaats werd, zoals het hoort, in 5 games afgewerkt. Adino en Moos kwamen op een 2-0 voorsprong met 13-11 en 11-5. Na wat onderling overleg herstelden Patrick en Hanno door eerst nipt met 9-11 en 11-13 te winnen en daarna gedecideerd de 3e plaats in de wacht te slepen met 5-11.

Onder de priemende ogen van alle deelnemers werd de finale tussen Jeffrey/Colin en Ruud/Eddy beslist door games van 11-8, 6-11, 11-8 en 11-8 waarmee Jeffrey de Bosscher en Colin Baldé als dubbelkampioenen senioren 2009 het verdiende applaus in ontvangst mochten nemen.

Meer nieuws op: www.ttvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.