PKC verslaat AKC met recordscore

09 maart 2009

PAPENDRECHT - PKC wist dat het van AKC moest winnen op zaterdag 7 maart om definitief in veilige haven terecht te komen en begon dan ook gedreven aan de wedstrijd. In de haast AKC direct een mokerslag toe te dienen, stond het vizier in de eerste minuten niet helemaal op scherp.

Bianca Joustra nam vervolgens het voortouw en bracht de Papendrechters na vijf minuten met twee treffers op rij op het goede spoor. Even kon AKC nog aanklampen (3-2) maar daarna kwam de PKC-trein weer eens ouderwets op gang. De combinaties werden soepeler, het schotpercentage nam toe, terwijl door strak verdedigen veel ballen in het Almelose aanvalsvak onderschept konden worden. Via dubbele cijfers (6-3, 8-4, 10-5, 12-6 en 14-7) werd de ruststand op 18-8 bepaald.

Ook in de tweede helft verslapte PKC niet, integendeel. De ploeg genoot duidelijk van de ruimte die het kreeg en profiteerde optimaal. Via 21-8 werd het 26-12. Daarna kwam er een periode, waarin PKC ouderwets gallery play liet zien. Liefst acht treffers op rij brachten de Almeloërs tot wanhoop: 34-12. Eindstand: 36-13

Maar liefst 36 doelpunten, dat was in de historie van de korfballeague nog niet eerder gebeurd.