Leerlingen plusgroep De Viermaster oefenen met ondernemerschap

06 maart 2009
Leerlingen plusgroep De Viermaster oefenen met ondernemerschap

PAPENDRECHT - De plusgroep van OBS De Viermaster doet deze weken mee aan het ondernemersspel ‘Kids in Bizz’.
Kids in Bizz is een leuk en leerzaam spel waarbij de leerlingen onder begeleiding van een leerkracht een eigen bedrijf gaan runnen. Ze werken binnen dat eigen bedrijf met echte producten en echt geld. Ze maken zo op eenvoudige wijze kennis met enkele financiële en economische begrippen. Daarnaast stimuleert Kids in Bizz de leerlingen samen te werken en als team te opereren, iets wat bij De Viermaster hoog in het vaandel staat. De leerlingen krijgen bezoek van iemand van de Kamer van Koophandel en een verkoopdeskundige.

In de plusgroep zijn 5 ondernemingen opgericht. Zij hebben allemaal marktonderzoek gedaan en op basis hiervan bepaald welk product tegen welke prijs zal worden verkocht. De leerlingen verkopen producten van Fair Trade Original, dit is de importeur voor de Wereldwinkels. Fair Trade Original biedt bedrijven in Azië, Afrika en Latijns-Amerika eerlijke handelsvoorwaarden en helpt hen om sterke ondernemers te worden.  De producten die door de vijf bedrijfjes aangeboden zullen gaan worden zijn: GSM sieraden, vlinderslingers, dromenvangers en rolmaatjes in de vorm van een schaap.

Om de verkoop te stimuleren organiseert De Viermaster op dinsdag 17 maart van 14:30 uur tot 16:30 uur en van 19:00 uur tot 20:00 uur een verkoopbeurs beneden in de hal van De Viermaster (Van der Palmpad 2). De leerlingen zullen hun bedrijf presenteren en tevens hun producten aan de bezoekers verkopen. Wilt u ook de kans krijgen om deze prachtige producten te kunnen kopen, kom dan naar de verkoopbeurs. De winst die de vijf bedrijfjes maken komt geheel ten goede aan de Cliniclowns.

Kids in Bizz wordt  kosteloos aangeboden dankzij de financiële steun van onder andere hoofdsponsor ABNAMRO.

De plusgroep is bedoeld voor leerlingen die naast de uitdaging in de klas (waar op niveau gewerkt wordt) nog extra uitdaging kunnen gebruiken. In deze groep worden diverse projecten aangeboden op verschillende vakgebieden, zoals wiskunde, taal, aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek.

Voor meer informatie over Kids in Bizz: kijk op www.jongondernemen.nl .
Voor meer informatie over de plusgroep, Kids in Bizz op De Viermaster en de school: kijk op www.deviermaster.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.