Wandelen met water voor Kenia

06 maart 2009
Wandelen met water voor Kenia

PAPENDRECHT -  Leerlingen van groep 7 van Daltonschool De Leilinde, locatie van de Knotwilg, aan de Stellingmolen in Papendrecht doen op woensdag 25 maart mee aan de actie 'Wandelen voor Water'.

"Het is leuk en goed om wat voor de ander te kunnen doen", vertelt Louise Kroeze van De Leilinde. De school reageerde op een verzoek van het Centrum voor Internationale Samenwerking in Dordrecht om mee te doen aan de actie en geld in te zamelen voor het goede doel.

Dat goede doel is een drinkwaterproject in Kenia, waarmee 14.500 mensen geholpen worden aan veilig drinkwater en toiletten. Kinderen van diverse basisscholen uit de Drechtsteden doen mee. Ze lopen zes kilometer met zes liter water in hun rugzak, de dagelijkse praktijk van kinderen in ontwikkelingslanden. Op deze manier ervaren kinderen wat het is om met water te moeten sjouwen. Daarnaast laten de kinderen zich sponsoren voor elke kilometer die ze lopen.

De kinderen van De Leilinde stappen die woensdag om 09.00 uur in Papendrecht op de waterbus, waar ze worden uitgezwaaid door een wethouder. In Dordrecht stappen ze aan wal en daar begint de zware wandeltocht. Samen met kinderen van andere scholen uit de Drechtsteden lopen ze een route door de binnenstad van Dordrecht, om na zes kilometer uit te komen bij het kantoor van het Centrum voor Internationale Samenwerking aan de Wijnstraat.

Daar worden de flessen geleegd in gereedstaande watertonnen. Daarna krijgen de kinderen een feestelijk en cultureel programma aangeboden. Het meegebrachte water wordt daarna nuttig besteed door de Dordtse plantsoenendienst.

De kinderen van groep 7 van De Leilinde kregen vorige week een gastles over het project Wandelen voor Water. Ze kregen uitleg over de actie en over de noodzaak om veel geld op te halen. Nils Erkelens van deze groep ging daarna vorige week direct enthousiast aan de slag met zijn sponsorlijst. Binnen enkele uren haalde hij 24 euro op bij bekenden uit de Grondmolen, Torenmolen en Weidemolen. En hij heeft nog meer adressen te bezoeken!

Klasgenoot Thijs Trommel vertelt waarom hij graag meedoet aan de actie: "Die mensen daar hebben het gewoon heel moeilijk. En daarom moeten wij ze helpen. Als wij het moeilijk hebben, krijgen we ook hulp van anderen. Met de watersnoodramp in 1953 kregen wij ook hulp van anderen. Er werden toen hulppakketten opgestuurd en er kwamen mensen uit anderen landen om hier huizen te bouwen. Daarom moeten ook helpen wanneer dat nodig is."

Aangezien De Leilinde dit jaar de enige Papendrechtse school is die meedoet aan Wandelen voor Water, kunnen mensen uit heel Papendrecht de kinderen van de school sponsoren. Belangstellenden kunnen tijdens schooltijden terecht in het gebouw aan de Stellingmolen 186-188 of bellen met 078-6154088 voor meer informatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.