Ere schaakmatch Jansen/Van der Willigen

05 maart 2009

PAPENDRECHT - Twee inwoners van Papendrecht, Leo Jansen (80) en Adri van der Willigen (89), schaken op dinsdag 14 april een ere-schaakpartij. Ze doen dat aangezien zij samen meer dan 140 jaar schaakgeschiedenis vertegenwoordigen en een grote verdienste voor hun sport hebben.
 
Schaakclub Dordrecht geeft de twee spelers in de Hans Petrischool in Dordt de ruimte, aangezien zij ook tot de langst schakende leden van die vereniging behoren. Jansen, eens rector van de Scholengemeenschap de Lage Waard in Papendrecht, is inmiddels in schaakkringen ook internationaal bekend. Met zijn (school) leerling van toen Jerry van Rekom zette hij een eigen schaaksyteem om in de opening ,,De Leeuw: Het Zwarte Wapen". In veel landen in de wereld wordt het boek inmiddels verkocht.
 
Jansen werd vijf keer kampioen van de stad Dordrecht en werd vaak in één adem genoemd met twee andere sterke schakers van toen (Van Donk en Hoogendoorn), die nog eens finalist waren in het Nederlands kampioenschap. De match van eer is ook opgezet als vorm van schaakpromotie. De ledenaantallen staan bij verenigingen - ook in de regio Drechtstreek - vaak onder druk.
Meer informatie en achtergronden op de schaaksite www.tomsschaakboeken.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.