Verdedigende fouten nekken VV Papendrecht

02 maart 2009
Verdedigende fouten nekken VV Papendrecht

PAPENDRECHT - In een goede wedstrijd, van beide kanten, trok UNA na de rust de wedstrijd naar zich toe en ging er met de punten vandoor.
In het eerste deel stond Papendrecht al na vier minuten spelen op een 1-0 voorsprong.
Giovanni Klaverweide legde de bal vanaf de rechter kant terug op Bas Verhoeven. Met een laag hard geplaatst schot verschalkte hij Ruud Swinkels. UNA kreeg daar een kansje welke hoog over werd geschoten. Nog binnen het kwartier kreeg Geert Bakker de mogelijkheid om de 2-0 binnen te schieten. Zover kwam het echter niet.

In de 22e minuut veroorzaakt Fredson Lucas een strafschop door zijn tegenspeler tegen de grond te werken. Deze werd benut door Carlo Vorstenbosch. UNA drong verder aan en kreeg een aantal kansen. Met 27 minuten op de klok kwam Papendrecht weer op voorsprong.
Een mooie dieptepass van John den Dunnen kwam in de voeten van Geert Bakker. Alleen richting het UNA-doel plaatste hij de bal laag in de verste hoek. Het spel golfde heen en weer en was fraai om aan te zien. Het antwoord van UNA liet niet lang op zich wachten.
Een corner werd door de Papendrecht verdediging buiten de 16 gekopt. Tim Strijbosch bedacht zich niet een haalde met links uit. De bal ging langs veel spelers in het doel: 2-2. Vlak voor rust kreeg Giovanni Klaverweide nog een kansje en schoot Bakker op aangeven van diezelfde Klaverweiden in het zijnet.
 
De tweede helft was maar net op gang en het eerste doelpunt was al gevallen. Giovanni Klaverweide kon alleen op de keeper af. Swinkels plukte de bal van zijn schoen.
Een minuut later was het wel 2-3. Een voorzet van links werd niet goed verwerkt door de Papendrecht-goalie en kon door de vrijstaande Erwin Isbouts bij de tweede paal ingeschoten worden. Rood-zwart drong verder aan en had daarbij niet vaak geluk met de beslissingen van de scheidsrechter.

Een schouderduw van Giovanni Klaverweide richting het UNA-doel werd daarbij afgefloten. Met bij 70 minuten op de klok moest Kros fraai redden op een direct vrije trap. In de 76e minuut ranselde Kros een onmogelijke bal uit z’n doel. Een seconde later zag hij de bal via beide palen toch in het doel liggen. Fredson Lucas raakte de bal ongelukkig en hielp daarmee de tegenstander op een 2-4 voorsprong.
Een schot van Bas Verhoeven ging even daarna net naast. In de 85e minuut tilde Tim Strijbosch de stand naar 2-5. Op een harde voorzet vanaf de linker kant reageerde hij het snelst en tikt de bal achter Kros.
Papendrecht maakte verdedigend een matige indruk en de persoonlijke fouten werden genadeloos afgestraft door de spitsen van UNA.
Al met al een verdiende overwinning voor het team uit Veldhoven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.