PKC ziet degratiezone naderen na 5e verlies op rij

23 februari 2009
PKC ziet degratiezone naderen na 5e verlies op rij

PAPENDRECHT - Met een overwinning zaterdagmiddag tegen Blauw Wit had PKC goede zaken kunnen doen en afstand kunnen nemen van de onderste regionen. Aan het einde van de middag echter stond er, ondanks veel inzet en strijd, opnieuw een nederlaag, de vijfde op rij, voor de groen-witten op het scorebord, waardoor de afstand tot de negende plaats nog slechts twee punten bedraagt. Reden om te panikeren is er overigens nog niet, maar dan zal er wel in de komende twee wedstrijden tegen TOP en AKC gewonnen moeten worden.

Met Leon Simons en Reinier Plantinga terug na blessureleed in de basisopstelling, wilde PKC zoals gewoonlijk furieus starten, maar de eerste aanval liep in de gehaastheid daartoe mis. Blauw Wit profiteerde direct en nam brutaal een 0-1 voorsprong, waarna PKC lange tijd achter de feiten aan mocht lopen. Het spel aan Papendrechtse zijde bleef nerveus en gehaast (het missen van twee strafworpen paste hier wel in), met teveel onnodige plaatsfouten. Tot 4-4 lukte het toch de aansluiting te behouden, waarna Blauw Wit via 2 strafworpen een eerste gaatje kon creëren (4-6), wat het tot de slotfase van de eerste helft kon handhaven (7-9). Daarna stagneerde het aan Amsterdamse zijde even, terwijl voor PKC een sterkere fase kwam, waardoor het naast (9-9) en in de slotminuten ook voorbij Blauw Wit kon komen. Met de ruststand 11-9 leek PKC op de goede weg.

Direct na rust bracht Bianca Joustra de voorsprong op drie punten en leek er geen vuiltje aan de lucht. Ineens echter kwamen de Amsterdammers met drie scores op rij weer langszij: 13-13. Er ontspon zich nadien tot 16-16 een gelijkopgaande strijd, met veel inzet en strijd, maar ook veel onnodige fouten. Blauw Wit liep opnieuw twee doelpunten uit (16-18), met nog 11 minuten op de klok. Via Suzanne Struik haakte PKC weer aan (17-18), maar het lukte vervolgens niet, ondanks twee wissels, om de gelijkmaker aan te laten tekenen. Het werd derhalve 17-19 en twee minuten voor tijd viel de definitieve beslissing: 17-20. Eindstand: 18-21.

Volgende week opnieuw een belangrijke wedstrijd, uit bij TOP dat deze week uit bij AKC wist te winnen en daarmee opklom naar de 8e positie op de ranglijst. PKC zal moeten winnen om de Sassenheimers onder zich te houden. De ploeg rekent daarbij op steun van het supporterslegioen.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.