DES’72 verliest nipt van Saturnus'72

23 februari 2009

PAPENDRECHT - Op deze ongebruikelijk speeldag stond er een inhaalwedstrijd tegen Saturnus gepland. Na de forse nederlaag van afgelopen zondag hadden de Papendrechters wat goed te maken. Met de tegenstanders van vandaag, die één na laatst staat op de ranglijst, moest dat mogelijk zijn. DES startte de wedstrijd goed en de eerste aanval leverde direct een doelpunt op. Na 9 minuten spelen stond DES en 5-1 voor.

De gehele eerste bleef DES de betere ploeg en Saturnus kon het gat niet verder dichten dan 3 punten verschil. Vooral Rob Kraaijeveld scoorde makkelijk met afstandschoten. De ruststand werd 16-13 in het voordeel van DES. Saturnus had de pauze gebruikt om de strategie aan de tegenstander aan te passen. Topscoorder van de eerste helft,Rob Kraaijeveld, kreeg mandekking en kwam de tweede helft nauwelijks meer tot scoren toe.

In de eerste 8 minuten wist DES dit nog te compenseren en kon de voorsprong nog uitbreiden naar 20-16. Maar DES verloor langzaam de scherpte bij het schieten op het doel. Saturnus daarin tegen, scoorde wel en kwam steeds dichterbij en na een kwartier spelen was de voorsprong geslonken tot 1 punt bij een 22-21 stand. Saturnus zag dat er meer in zat en begon stiekem aan de overwinning te ruiken. 

Met nog tien minuten te spelen kwam Saturnus op voorsprong 22-23. Saturnus vergrootte de voorsprong naar 3 punten verschil 22-25. DES gaf zich nog niet gewonnen en naderde Saturnus tot op 1 punt.  In de slotfase miste DES een cruciale strafworp. Saturnus won deze derby uiteindelijk met 25-27. Voor DES een gemiste kans op punten die vandaag zeker in Papendrecht hadden moeten blijven.
 

Op de foto:  Mooie Aktie van Remko Wijling 
foto: Jan Bezemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.