Special Olympics krijgt een vervolg

17 februari 2009

PAPENDRECHT - In navolging van Praise900 dat in het feestjaar 2005 en twee jaar later nogmaals werd georganiseerd, krijgt nu ook de Special Olympics een vervolg!

Voor dit sportevenement kunnen mensen met een verstandelijke beperking vanaf 8 jaar zich inschrijven op zaterdag 23 mei 2009 op Sportpark Oostpolder.

Inschrijven kan individueel of per team via stichting Tandem Support, die de organisatie in handen heeft. Tandem Support zorgt samen met atletiekvereniging Passaat, bowlingvereniging Papendrecht, korfbalvereniging PKC, de Papendrechtse Ruiterclub en voetbalvereniging Drechtstreek voor een fantastische dag. Iedere deelnemer wint een prijs.

Special Olympics Nederland wil door middel van sport de kwaliteit van leven voor mensen met een beperking bevorderen. Dit sluit naadloos aan bij de doelstelling van stichting Tandem Support, die zoveel mogelijk mensen met een beperking in beweging wil zetten.

“Het is echt mogelijk voor iedereen om op zijn of haar eigen niveau deel te nemen en een gouden, zilveren of bronzen medaille te winnen. ’s Morgens starten we met een ronde om te kijken naar de sterkte van de spe(e)l(st)er of het team, maar na de lunch komt er een nieuwe indeling en wordt op niveau tegen elkaar gestreden. Dit systeem is uniek en ontwikkeld door Special Olympics Nederland. Dat maakt het voor iedereen een leuk en toegankelijk evenement. Dit jaar kan ingeschreven worden voor de sporten atletiek, bowlen, korfbal, paardrijden en voetbal.” aldus Rezi Moeling, projectleider Tandem Support.

In het feestjaar 2005 werd de eerste editie van de Special Olympics Regionale Spelen georganiseerd. Dit jaar financieren de Stichting Papendrecht 900 c.a. en de Stichting Aangepast sporten Drechtsteden het evenement. Wie zich in wil schrijven kan zich melden bij Tandem Support, mevr. R. Moeling, e-mail: inschrijvingen@tandemsupport.nl.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.