Drechtstreek doet goede zaken

16 februari 2009
Drechtstreek doet goede zaken

PAPENDRECHT - In de lastige uitwedstrijd tegen het Waardenburgse WNC slaagde Drechtstreek er zaterdag in om een zeer nuttige overwinning binnen te halen. In de tweede minuut van de wedstrijd kwam WNC meteen al met de schrik vrij toen Peter van de Merwe keihard op de paal schoot na wat geklungel in de Waardenburgse achterhoede. Het bleek de aanzet te zijn tot een prima voetbalmiddag. De formatie van Jan Kroos speelde geconcentreerd en goed voetbal.

Opvallend was de positie die trainer Kroos aan Martijn de Jong had toebedacht. De Jong trad op als laatste man en speelde ook op deze plaats een zeer goede wedstrijd als organisator van de verdediging. Ook Marcel van Helmond, trainer van WNC, sprak na afloop lovende woorden over De Jong’s optreden. Van Helmond had zijn topscorer Maurice Schopenhouwer in de eerste helft om disciplinaire redenen op de bank plaats laten plaatsnemen.

Schopenhouwer was in de thuiswedstrijd in oktober de kwelgeest van Drechtstreek geweest toen hij meerdere malen scoorde en WNC de winst bezorgde. Toen hij in de tweede helft werd opgesteld kon hij echter geen moment gevaarlijk worden. Zijn Drechtstreek plaaggeest heette zaterdag Wim Jelle Vastenhout, de man die in formaat en spierkracht duidelijk zijn evenknie was. Vastenhout gaf hem nauwelijks ruimte en kon zo voorkomen dat hij scoorde.

Pas in de tweede helft in de 55ste minuut werd de score van de wedstrijd geopend door Peter van de Merwe die met een hard, geplaatst schot in de verre hoek de keeper versloeg: 0 – 1. Zeven minuten later wist diezelfde Van de Merwe de bal aan een verdediger te ontfutselen en er nu van rechts met een hard schot 0-2 van te maken.

WNC trachtte gaf zich zeker niet gewonnen en trachtte Drechtstreek onder druk te zetten. De verdediging liet zich echter niet verschalken. Ongeveer een kwartier voor het eind van de wedstrijd kon Roderik Kieft uit een scrimmage na een hoekschop slechts het enige tegendoelpunt scoren. De verdediging van Drechtstreek stond als een huis en liet geen verdere doelpunten meer toe. De counters van Drechtstreek leverden wel gevaar op maar leidden niet tot meer doelpunten.

Trainer Kroos kon tevreden terug kijken op de wedstrijd. “Mijn elftal speelde als een eenheid en wilde knokken voor de punten. In eerdere wedstrijden was ons voetbal soms minder constant en nu speelden we van begin tot eind geconcentreerd en gedisciplineerd. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst”. Ook de tientallen meegereisde Drechtstreek supporters staken hun vreugde niet onder stoelen of banken.

In de eerstkomende weken zijn er geen competitie verplichtingen. De eerstvolgende competitiedag is 7 maart.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.