Cronie en Kiel vinden aansluiting bij de Nederlandse top

16 februari 2009
Cronie en Kiel vinden aansluiting bij de Nederlandse top

PAPENDRECHT - Patrick Cronie en Pamela Kielhebben tijdens Nederlandse Kampioenschappen indoor atletiek aansluiting gevonden bij de Nederlandse top op het onderdeel kogelstoten. Beide behaalde afgelopen weekend in het splinternieuwe Omnisportcentrum in Apeldoorn een finaleplaats op hun favoriete onderdeel.

Papendrechter Cronie begon de wedstrijd met een persoonlijk record van 16,09 meter. Na een “veilige” eerste poging van 16,07, was het in de tweede poging al direct raak. Cronie raakte de 7,26 kg zware kogel bijna perfect en liet het projectiel na 16,58 meter in de kussens landen.  Na nog een poging van 16,58 leek Cronie in de laatste poging zelfs de 17 meter te halen. “Ik zette mijn voet klem tegen de balk. Als ik niet opgesprongen was, had ik mijn enkel gebroken. Het was jammer, want die laatste poging was zeker over de 17 meter.” In maart gaat Cronie al een poging doen, om de limiet van 17,60 voor de EK<23 te halen.  Nu beëindigde Cronie zijn eerste NK als senior op een knappe 7e plaats en oogstte hij veel lof van de bondstrainers.

Nederlandse Kampioen
Pamela Kiel mocht als 1e jaars A junior bij de senioren meedoen. “Ik ging vandaag voor 14,20 meter. Dat is de limiet voor de EK junioren. Ik kwam nu uit op 13,33 meter, dus ik kan niet tevreden zijn.  Met deze afstand ben ik nu 6e geworden, maar het was wel bijna een halve minder ver dan vorige week.” Daarmee doelt de Dordtse atlete op het NK indoor voor junioren, wat ook in Apeldoorn werd gehouden. Kiel werd daar met grote afstand Nederlands Kampioen bij de junioren A met een afstand van 13,76 meter. “Die 13,76 was technisch verre van perfect, maar goed, het is een gouden plak en die telt wel.” Kiel zal samen met Cronie op 15 maart in Gent proberen, nog gedurende het indoor seizoen de EK limiet te halen.

Verrassend zilver

Sliedrechtse atlete Rachel van Harlingen werd de grote verrassing bij het hoogspringen tijdens het NK voor A junioren. Zij behoorde met een pr van 1,60 meter niet eens tot de outsiders. “Maar aan de andere kant heb ik deze hoogte deze winter in Dortmund al een keer geëvenaard.” Met die prestatie in het achterhoofd besloot Van Harlingen de gok te wagen om op 1,57 meter haar wedstrijd te starten.  De meerkamp atlete, die tijdens de sportvrouwverkiezing in haar woonplaats tweede werd, ging pas in de derde poging over haar aanvangshoogte.  De volgende hoogte (1,60 meter) sloeg van Harlingen om tactische redenen over. Omdat veel deelnemers vervolgende op 1,60 meter strandden, bleef van Harlingen plotseling bij de laatste 3 over. De 1,63 meter, een persoonlijk record, werd daarna in twee pogingen gehaald, waarmee van Harlingen zich tot verrassing van haar zelf en haar trainer op een tweede stek neerzette.  Als een echte meerkampster had van Harlingen een druk weekend met 4 starts. Daarbij behaalde zij nog twee knappe finaleplaatsen (beste 8).

Op het verspringen werd van Harlingen 7e met een pr van 5,37 en bij het kogelstoten behaalde zij zelfs een 5e plaats met  11,04 meter. Van Harlingen zal aanstaand weekend aan de start staan, tijdens het NK meerkamp, ook in Apeldoorn. Met deze resultaten mag van Harlingen hopen op iets moois.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.