PKC verliest 4e wedstrijd op rij

16 februari 2009

PAPENDRECHT - Noodgedwongen, door ziekte en blessureleed, moesten Jan de Jager en Ben Crum zaterdagavond in Driebergen opnieuw met een roedel jonge honden aantreden tegen Dalto. Simons, Plantinga en Fokker ontbraken bij de heren, terwijl ook Mady Tims nog steeds geen acte de presence kan geven door een knieblessure. Met Nils Vink, Jeroen Euser en junior Laurens Leeuwenhoek bij de heren en Cindy van Eijk bij de dames moest PKC "de Buldog van Dalto" maar zien in te dammen. Er zal niet zo heel veel onrust bij de Driebergenaren geweest zijn bij aanvang van deze wedstrijd, toen de opstelling van PKC bekend werd.

In de eerste helft liet Dalto de puppies van PKC lang mee dartelen. Via 2-2 na vijf minuten, werd het 5-4 na ruim 10 minuten, waarna PKC steeds achter de feiten bleef aanlopen, maar de aansluiting nog wel kon behouden. Dit tot de stand 8-7 met nog goed acht minuten op de klok. Toen liet de Buldog van Dalto even de tanden zien en geholpen door de scheidsrechter, die de bal in deze fase wel vrij snel op de stip legde voor Dalto, stond het bij rust ineens 15-10.

In de rust werd Cindy van Eijk vervangen door Nadieh den Dunnen, wat even een opleving betekende. PKC kon terugkomen in de wedstrijd tot 15-12. Daarna vond de oude Buldog het gedartel van de puppies wel genoeg. Via 18-13 werd het 21-15 halverwege de tweede helft. PKC probeerde nog wel dichterbij te komen, maar dat lukte door de routine van Dalto niet. Zes minuten voor tijd stond het  22-17, waarna de Buldog nog eens de tanden ontblote: een klein eindsprintje bracht 28-19 op het scorebord bij het eindsignaal. 

De tweede nederlaag deze week voor de groen-witten, waarvan deze natuurlijk wel vooraf was ingecalculeerd.
De overige uitslagen in de Korfbal League deze avond waren conform verwachting, waardoor de afstand tot de onderste plaatsen ongewijzigd behouden kon blijven. Het is te hopen dat de "jonge honden" weer wat bijgeleerd hebben vandaag, zodat PKC met optimisme en een wat bredere selectie de eindfase van deze Korfbal League tegemoet kan treden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.