Gehavend PKC verliest thuis van Deetos

13 februari 2009
Gehavend PKC verliest thuis van Deetos

PAPENDRECHT - Na een jarenlange Papendrechtse hegemonie kon het kwartje deze keer wel eens anders gaan vallen voor Deetos. Immers door blessureleed ontbraken liefst 4 basisspelers aan Papendrechtse zijde, waardoor PKC woensdagavond in een fantasieopstelling de strijd moest aanbinden tegen Deetos. De keuzes die het coachduo Jan de Jager en Ben Crum in de vervanging hadden gemaakt, bleken verrassend. Cindy van Eijk speelde voor Mady Tims, terwijl bij de heren, naast de te verwachten Nils Vink, Jefta van de Ree en junior Laurens Leeuwenhoek hun debuut mochten maken in de LottoKorfballeague. Zelfs bij oom Hans op de Deetos bank vielen de ogen van verbazing uit de kassen. De hal was goed gevuld met aan de ene kant het rood van de Deetos supporters en aan de andere kant het groen-wit van Papendrecht.

Een veelbelovend begin, met de openingstreffer van Saskia de Graaf binnen de minuut, kreeg een uiterst rommelig vervolg. Het ontbrak PKC aan schotkracht en scherpte, maar ook fysiek en in brutaliteit lag het voordeel aan Dordtse zijde. Het werd snel 1-2, waarna PKC slechts kon proberen aan te sluiten. Doordat Deetos ook niet al te sterk speelde, lukte dit op inzet en vechtlust tot 7-7 vijf minuten voor de rust. “Wanneer Deetos op 2 punten komt is het over en uit”, was een van de analyses op de tribune en die uitspraak bleek uiteindelijk volledig op waardheid te berusten. Na de 7-9 kon Suzanne Struik, die wederom een sterke wedstrijd speelde, de stand nog even gelijk trekken, maar in de laatste minuten van de eerste helft liep Deetos opnieuw naar twee verschil weg. Ruststand: 9-11.

Direct in de tweede helft deelde Deetos de genadeklap uit, 9-13, waarna het met deze ruimte kon temporiseren en de wedstrijd rustig kon uitspelen. Het gemis aan schotkracht aan Papendrechtse zijde brak de ploeg uiteindelijk op. Steeds als het verschil weer naar twee doelpunten kon worden teruggebracht (12-14) liep Deetos weer naar 4 of 5 verschil weg (13-18). In een wanhoopspoging het tij nog te keren, kon PKC nog terug komen tot 16-18, maar daarna was het verzet op. Tot vreugde van het meegereisde publiek ging de winst voor het eerst sinds jaren mee naar Dordrecht: 17-21.

Hoewel coach Jan de Jager na afloop vertelde genoten te hebben van de inzet van zijn ploeg (absoluut waar), moet hij zich toch zeer bezorgd voelen over de naderende wedstrijd tegen Dalto a.s. zaterdag. Met het gemis van vandaag zal het voor het Driebergse geweld een koud kunstje zijn om een grote overwinning te behalen. Maar wie weet welke goede invallen er de komende dagen nog zullen komen om een vrije val te voorkomen.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.