Seniorenselectie TTV Papendrecht vernedert TTC Gorkum 1

09 februari 2009
Seniorenselectie TTV Papendrecht vernedert TTC Gorkum 1

PAPENDRECHT - Na twee dikke 8-2 zeges ontvingen de senioren van Papendrecht 1 vrijdagavond de directe concurrent in hun 1e klasse, de selectie van TTC Gorkum. En waar een zware en spannende strijd was voorzien bleek deze belangrijke partij achteraf een dikke meevaller. Voor de derde achtereenvolgende maal speelde Eddy van Weelde een gedecideerde hattrick en won hij met Richard Steenhuisen aan zijn zijde opnieuw de dubbelpartij. Richard op zijn beurt lijkt herboren met zijn nieuwe rubbers en behoefde slechts eenmaal zijn tegenstander te feliciteren.

Geïnspireerd door zijn enthousiaste teammaten presteerde ook Jeffrey de Bosscher boven zijn eigen gemiddelde met 2 gewonnen partijen zodat ook concurrent Gorkum op belangrijke achterstand werd gezet. Hoewel niet alle teams in deze 1e klasse een gelijk aantal partijen speelde kan Papendrecht 1 tevreden zijn met de koppositie én acht punten voorsprong op de rest. 4e Teamspeler Winnie van Rooy volgde vrijdagavond met plezier de goede prestaties van zijn teamgenoten, ook hij popelt om een volgende maal een goede bijdrage te leveren.

Op de tafel ernaast ontving Papendrecht 2 de selectie van Tavenu uit Numansdorp voor een strijd om de 2e plaats in de 2e klasse. Niet zonder moeite kwam veteraan Joop Joosten tot twee zeges. Hoopgevend was het gewonnen dubbel van Joop met Erik van Holten, die beiden voor het eerst naast elkaar opereerden. De altijd onvoorspelbare Erik presteerde het om twee tegenstanders in de luren te leggen. Guido Houwing blijft met één persoonlijke zege wat achter bij zijn teamgenoten, maar was uiteraard ook mede verantwoordelijk voor de 6-4 overwinning. Komende dinsdag reist het team naar Oude Tonge in de hoop de voorsprong op de koppositie van de lokale tafeltennisselectie te verminderen.

Een onverwacht goede prestatie leverde Papendrecht 4 donderdagavond op bezoek bij Dordrecht 6. Voor de verhinderde André Voskuijl diende Robert Hilgeman de verfkwast en het schuurpapier terzijde te schuiven, maar ondanks zijn goede spel greep hij driemaal naast de punten, hij had toch minimaal één punt verdiend. Des te verheugender waren de hattricks van Hanno van Sintmaartensdijk en Patrick van Vooren, die ondanks de spanning van dit belangrijke duel beiden tot een topprestatie kwamen. Daarbij wonnen beiden ook het dubbel zodat deze concurrent in de 3e klasse met 3-7 opzij werd gezet en de koppositie wordt gecontinueerd.

Het 2e jeugdteam speelde zaterdagmiddag thuis in De Kooy de tweede competitiewedstrijd in de 2e klasse en ontving Tavernie 2 uit Nieuwland. Laurens Langeveld en Kevin Nugteren wonnen beiden twee partijen maar verloren samen het dubbel. Derdeklasser en invaller Max Kornet droeg daar heel verdienstelijk nog twee punten aan bij zodat er een 6-4 overwinning werd genoteerd.
In zijn eigen team speelde Max ’s morgens in Dordt tegen Dordrecht 5 een 3-7 overwinning door ook hier tweemaal te zegevieren en met Jeremy van der Graaff het dubbel te veroveren. Zowel Jeremy als Lieron Viveen wonnen beiden twee persoonlijke partijen, waarmee Papendrecht 3 de koppositie handhaaft.

Papendrecht 5 won de uitwedstrijd in en tegen Sliedrecht 4 met 2-8. Man of the match was Bas Hardenberg die een heuse hattrick deponeerde en samen met Eduard Burger het dubbel veroverde. Eduard en Fleur Kornet wonnen beiden twee partijen.
Het pupillenteam Papendrecht 7 diende zaterdagmiddag diep te buigen voor het bezoekende Serve 5 uit Hendrik Ido Ambacht. Jason van der Graaff kwam moeizaam eenmaal tot winst en Koen Kornet kon ook in zijn tweede competitiewedstrijd geen punten scoren. Het debuut van Cecilia Liu leverde haar nog geen punten op, maar er volgen nog meer wedstrijden. Ondanks het magere resultaat hebben deze pupillen veel spelplezier, dat was te zien aan het uitbundig juichen van Jason en Koen, toen het dubbel winnend werd afgesloten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.