Jasper en Jesse de Win zwemmen op NJK

02 februari 2009

PAPENDRECHT - In Dordrecht werden het afgelopen weekend de Nationale Junioren

Kampioenschappen korte baan gehouden. Deze wedstrijd wordt gezwommen in het 25-meterbad en is bedoeld voor alle zwemmers in de junioren categorie, d.w.z. zwemmers van 12 tot 16 jaar. Voor zwemvereniging de Geul waren de 15-jarige Jasper de Win en de 12-jarige Jesse de Win erin geslaagd zich te plaatsen voor dit evenement, wat op zich al een hele prestatie genoemd mag worden want de limieten, die de KNZB stelt voor deelname, zijn scherp.

Voor Jasper, uitkomend in de categorie junioren 4, was het de derde keer op rij dat hij deelnam aan het NJK. Hij had zich op 3 afstanden weten te plaatsen en begon met de 50 vrij.

Op deze afstand behaalde hij een 22ste plaats, de 200 wissel leverde hem een 21ste plaats op. Op zijn laatste afstand, de 100 vrij, leverde Jasper een prima prestatie door een mooi PR te zwemmen en 12 plaatsen te stijgen t.o.v. zijn inschrijfpositie naar een 31ste plaats. Met zijn tijd van 56,99 voldeed hij tevens aan de limiet voor het NJK lange baan later dit seizoen.
Voor Jesse, zwemmend in de categorie junioren 1, was het de eerste keer dat hij deelnam aan het NJK. Hij had zich geplaatst op de 200 vrij en legde

op deze afstand beslag op een keurige 14e plaats.
Beide zwemmers zullen ook aan de start komen op het NJK lange baan, in het 50 meterbad in Amsterdam, later dit jaar. De limieten voor dit kampioenschap zijn weer scherper en de komende tijd zullen ze proberen om naast de twee limieten, die ze ieder al op zak hebben, nog een aantal limieten te behalen voor dit kampioenschap.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.