Max Kornet en Laurens Langeveld dubbelkampioen jeugd 2009 TTV Papendrecht

02 februari 2009
Max Kornet en Laurens Langeveld dubbelkampioen jeugd 2009 TTV Papendrecht

PAPENDRECHT - Donderdag speelde de Papendrechtse jeugd om het kampioenschap dubbels 2009. In twee gelijke poules trachtten 10 koppels de kruisfinales te behalen. De sterke en geroutineerde spelers kregen handicappunten om ook de minder getalenteerden een redelijke kans te gunnen.
In poule A bleven zowel het duo Kevin Nugteren / Pascal van Hoek als het koppel Max Kornet / Laurens Langeveld drie partijen lang ongeslagen. In de onderlinge, maar niet meer beslissende slotpartij zegevierden Max en Laurens zodat zij ongeslagen naar de kruisfinales doordrongen.
Ook in poule B was het winnende koppel Matthijs Rietveld / Maarten Lagendijk de ongeslagen winnaar. Jeremy van der Graaff en Lieron Viveen verloren uiteindelijk alleen van de beide selectiespelers.

De kruisfinales werden niet zonder slag of stoot gespeeld, integendeel. Max en Laurens hadden grote moeite met Jeremy en Lieron die na 4-11, 11-8, 4-11 en 11-9 een beslissende 5e game afdwongen. Uiteindelijk bereikten Max en Laurens met het kleinst mogelijke verschil van 11-9 de finale.
Op de andere tafel werd het eveneens een zwaar en spannend duel. Niet zonder moeite wisten Matthijs en Maarten met 11-7, 6-11, 8-11, 11-6 en 11-7 Kevin en Pascal naar de troostfinale te spelen.

Ook de strijd om de 3e plaats was een lust voor het oog van de vele toeschouwers. Ook hier diende een vijfde game voor de beslissing gespeeld te worden. Na 11-5, 10-12, 8-11 en 11-7 resulteerde een zinderende 14-16 eindstand in een derde plaats voor Jeremy en Lieron.

In de finale werden de grootste kansen toebedacht aan de selectiespelers Matthijs en Maarten, maar na een 5-11 en 11-7 speelden Max en Laurens onverdroten nog twee winnende games, zodat beiden tot verrassing van zichzelf en de toeschouwers werden uitgeroepen tot dubbelkampioenen jeugd 2009.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.