Drechtstreek behaalt gelijkspel bij VVAC

26 januari 2009
Drechtstreek behaalt gelijkspel bij VVAC

PAPENDRECHT - Op een zwaar maar goed bespeelbaar veld eindigde de uitwedstrijd van Drechtstreek tegen V.V.A.C. in Ottoland in een 1-1 gelijkspel.

In een redelijk gelijk opgaand begin van de wedstrijd creëerden beide ploegen wel wat kansen met een licht overwicht van VVAC, maar echt spannend werd het niet. Beide keepers werden nauwelijks op de proef gesteld en de rust werd bereikt bij een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft kwam Drechtstreek wat feller uit de startblokken. Ondanks het ontbreken van een zestal basisspelers, waaronder de geschorste Jan Abaisa en Bobby Erkelens, de zieke Peter van de Merwe en de nog steeds geblesseerde Stefan van Groningen, zette het piepjonge elftal van Jan Kroos zich schrap. Er werd goed gecombineerd en keihard gewerkt. De A-junior Ton Groffen, alweer begonnen in de basis, speelde een prima partij en de uit het tweede elftal opgeroepen routinier Ruud Verhagen wist in de 54e minuut zelfs de 0-1 aan te tekenen. Lange tijd leek het erop dat Drechtstreek de drie punten mee naar huis zou nemen want VVAC kon eigenlijk geen vuist meer maken. VVAC spits Lars Coerts moest zijn betere erkennen in de uitstekend verdedigende Joeri Verhoef die na enkele mindere wedstrijden weer helemaal terug was. In de 80ste minuut tikte Drechtstreek doelman Lennart van Loosen na enkele eerdere goede ingrepen een hard ingeschoten bal net over zijn doel. Uit de corner die daarop volgde wist VVAC’s Jeroen van Muilwijk de niet goed uitverdedigde bal hard in te schieten en de 1-1 op het bord te brengen. Nog geen vijf minuten later moest Marcel Vonk aan de noodrem trekken en de doorgebroken Paul Roos onderuit halen. Dat leverde hem zijn tweede gele kaart op en hij kon vroegtijdig het veld verlaten.

Na afloop was coach Jan Kroos ondanks het gelijke spel vol lof over zijn gelegenheidsformatie. “Iedereen heeft er keihard voor geknokt en ondanks dat er aan het eind van de wedstrijd nog maar vijf basisspelers in het veld stonden hebben we prima gespeeld”. Lovende woorden waren er voor de weer uitblinkende Martijn de Jong maar  vooral ook voor ingevallen A-junioren Jerry Henzen en René Kunst die beide een zeer verdienstelijke debuut maakten in Drechtstreek 1.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Heukelum op het programma. De schorsingen behoren dan weer tot het verleden en Jan Kroos hoopt dan weer over een volledige selectie te kunnen beschikken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.