Goede competitiestart selecties TTV Papendrecht

26 januari 2009

PAPENDRECHT - Zowel de senioren- als de jeugdselectie maakte de afgelopen week een goede competitiestart.

Vrijdagavond ontvingen de senioren van Papendrecht 1 de Ridderkerkse bezoekers van HBM/Taveri 2. Eigenlijk zonder veel moeite speelden Winnie van Rooy en Eddy van Weelde hun eerste hattricks. Vierde teamspeler Richard Steenhuisen assisteerde Eddy met de winst van het dubbel. Jeffrey de Bosscher had moeite aan te klampen bij zijn gedreven teammaten, hij diende tweemaal een tegenstander te feliciteren. Met deze 8-2 overwinning is Papendrecht 1 meteen ook koploper in de 1e klasse.

Op de tafel ernaast was Salamanders 3 de tegenstander van Papendrecht 2. Joop Joosten speelde op verzoek drie partijen achter elkaar, maar of dat een voordeel is op zijn leeftijd? Hij won er in ieder geval wel 2. Ook Adino Bosch kwam tot twee winstpartijen. Op Erik van Holten verkijken veel tegenstanders zich, hij straalt bijvoorbeeld geen mededogen uit tijdens het tafeltennissen, komt vaak met 0-2 achter maar buigt de partij dan toch om in een 3-2 winst. Zo ook vrijdagavond en tot teleurstelling van de gasten uit Wateringen speelde Erik vrijdag ‘doodgemoedelijk’ een hattrick. Omdat het dubbel van Erik en Adino minder geslaagd was werd de eindstand in deze 2e klasse 7-3.
Op de derde wedstrijdtafel veegden de selectiespelers van Drivers uit Hardinxveld-Giessendam tweede klasser Papendrecht 3 volledig van tafel. Willem-Jan Lindhout en invaller Robert Hilgeman kwamen niet eenmaal tot winst, alleen Bas van Oers wist het puntje voor de eer te redden. Ook het dubbel van Bas en Willem-Jan, beiden trainingsachterstand, kwam niet uit de verf zodat er een terechte 1-9 nederlaag op het wedstrijdformulier verscheen.

De Papendrechtse jeugdselectie speelde zaterdag thuis in De Kooy de eerste wedstrijd en wel tegen de selectie van Tavernie uit Nieuwland. Bij Papendrecht 1 is Matthijs van Hoek de vervanger van de naar de senioren overgeplaatste Arvin van Gameren. Matthijs deed het goed bij zijn debuut in de regionale hoogste klasse, hij won gedecideerd al zijn partijen. Wellicht geïnspireerd door hun nieuwe teammaat kwamen ook Matthijs Rietveld (3x) en Maarten Lagendijk (2x) tot goede prestaties. Beide Matthijssen tekenden voor een gewonnen dubbel. Met deze 9-1 zege is ook dit Papendrecht 1 koploper.

De jeugdreserves hadden het zwaarder in Gorkum tegen de plaatselijke jeugdselectie. Laurens Langeveld en Kevin Nugteren kwamen moeizaam tot één individuele overwinning. Kevin won samen met Jamie de Waardt het dubbel. Alle credits gingen zaterdag naar Jamie die ook nog eens al zijn partijen won. Ergo een 4-6 overwinning voor deze tweede klassers.
Papendrecht 3 reisde naar Nieuwerkerk a/d IJssel om daar het 2e team van NTTC met 1-9 te vernederen. De hattricks kwamen van Max Kornet en Lieron Viveen, Jeremy van de Graaff liet één partijtje aan de gastheren. Het succesvolle dubbel kwam van Jeremy en Max, waardoor ook dit team de koppositie in de 3e klasse C inneemt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.