Dubbele winst voor GV Olympia

26 januari 2009

PAPENDRECHT - Nadat beide teams vorige week met een nederlaag begonnen in het Rayon Turn Toernooi werd afgelopen weekend door zowel de jeugd A als de senioren B gewonnen. Beide teams turnden een thuiswedstrijd tegen het combinatieteam van EMS Almkerk /  Zilvermeeuw uit Sleeuwijk.
 
De senioren waren in de ochtend het eerst aan de beurt en moesten vol aan de bak. Met maar zes turnsters in het team vanwege afwezigeheid van Alinda Korteland kon er maar een turnster een foutje maken. De beste vijf scores per toestel bepalen uiteindelijk het teamtotaal. De dames begonnen de wedstrijd vol overtuiging op vloer. Met nette vrije oefeningen werd hier een score van 37.30 gehaald. Op de balk lieten ze zien dat ze de zenuwen onder controle hadden. Eline Boot haalde hier, net als op vloer, de hoogste score met een 8.40. Op het toestel sprong waren de turnsters van EMS/Zilvermeeuw sterkerm maar op brug werd er opnieuw een verschil gemaakt. Laura Hensbergen turnde het hoogste cijfer van de wedstrijd: 8.65. De ereplaatsen én de teamoverwinning ging uiteindelijk naar Olympia: 154.25 tegen 142.35. De eerste plaats ging naar Eline Boot met 31.35. Net daarachter verdeelden Lisanne Kuntz (30.95) en Laura Hensbergen (30.90) de 2e en 3e plek.
 
Daarna ging gelijk de tweede wedstrijd van start voor de jeugd A. Hoewel de turnsters zich op sprong en balk nog kunnen verbeteren, lieten zij zien dat brug en vloer sterke toestellen zijn. Overall werd er sterk geturnd door het Papendrechtse team dat Jessy Howe moest missen wegens griep. De wedstrijd werd gewonnen door Olympia met 150.20 tegen 148.85. Fleur Terlouw was de beste Papendrechtse met 30.05 op de 3e plaats. Zij turnde het hoogste cijfer van de wedstrijd op balk: 7.60.
 
Ook in de poule van de senioren A, het hoogste niveau binnen het turntoernooi, heeft Olympia turnsters. Zij vormen samen met Vridos uit Giessenburg een team. Jammer genoeg wisten zij vrijdagavond niet te winnen van OKK Dordrecht. De ervaren turnsters uit Dordrecht maakten vooral op balk en vloer het verschil. Met name de Papendrechtse turnsters lieten daar wat punten liggen.  De wedstrijd eindigde in 160.15 tegen 152.90. De beste van het mixteam was Lotte Schakel van Vridos met 32.60. Aankomende zaterdag turnt dit team een uitwedstrijd tegen OKK Ridderkerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.