LOC West-Alblasserwaard officieel geopend

23 januari 2009
LOC West-Alblasserwaard officieel geopend

PAPENDRECHT - Op vrijdag 23 januari 2009 is het Lokaal Opleidingscentrum (LOC) West-Alblasserwaard officieel geopend. Na speeches van onder andere R.J.G. Bandell, voorzitter van het Drechtstedenbestuur, vond de officiële openingshandeling plaats. Tijdens het open huis lieten leerlingen met demonstraties zien wat zij in het LOC leren en doen.

De betrokken scholen presenteerden zich aan het publiek met een informatieve film gemaakt door DAVE, een onderwijsleerbedrijf van het Da Vinci College. Daarna vertelde de heer J.J.L.M. de Moel, Directeur-Voorzitter van Visser & Smit Hanab, waarom zijn bedrijf graag meewerkt aan het LOC West-Alblasserwaard. De heer Bandell ging in zijn speech in op het belang van kennisinfrastructuur voor de Drechtsteden. De openingshandeling werd vergezeld van fraaie presentaties van alle onderwijsleerbedrijven. De rest van de ochtend bestond uit een 'open huis' van alle onderwijsleerbedrijven, waarin leerlingen demonstraties gaven.
Het lokale opleidingscentra biedt leerplekken aan drie verschillende VMBO-scholen, een school voor praktijkonderwijs en een MBO-school. Leerlingen van verschillende opleidingen, verschillende studierichtingen en uit verschillende leerjaren vinden in het LOC een leerwerkplek die aansluit bij de theorie die zij op school leren. Bedrijfsprocessen worden vertaald in opdrachtkaarten met reële opdrachten die veelal een deadline hebben

Praktijkleren

Dat het LOC West-Alblasserwaard leren vanuit de praktijk belangrijk vindt, blijkt ook uit de organisatie van de opening. Bij vrijwel alle onderdelen van het programma, zowel het ochtendprogramma voor genodigden als de receptie met open huis voor belangstellenden, zijn leerlingen van verschillende opleidingen betrokken. Van de catering tot de bewaking van het parkeerterrein tot de muzikale omlijsting van de  informele receptie, alle scholen en opleidingen dragen hun steentje bij.


Regionaal project

Het Lokaal Opleidingscentrum West-Alblasserwaard is een gezamenlijk project van de gemeente Papendrecht, het Da Vinci College, De Lage Waard, het Willem de Zwijger College, het Griendencollege, Praktijkschool De Sprong, Visser & Smit Hanab, SST Staalsnijtechniek, Opnieuw & Co, Refurbizz / Computers for Development, De Haan Verhuizingen en Mondial R. Vlot & Zn. / Transportservice Sliedrecht. Voor informatie: www.locwestalblasserwaard.nl
Foto-onderschrift: Het LOC: "De versmelting van bedrijfsleven en onderwijs die leidt tot een spetterende toekomst."
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.