Nikita Eicker succesvol op NK Baton Twirling

20 januari 2009
Nikita Eicker succesvol op NK Baton Twirling

PAPENDRECHT - Ook dit jaar werd er weer de Nederlandse Kampioenschappen Baton Twirling gehouden. En dit jaar mocht Nikita Eicker lid van twirlvereniging Leidschendam mocht mee doen met haar solo's. Nikita woont zelf in Papendrecht, maar traint in Leidschendam en omgeving.
 
In het weekend van 3 en 4 januari deed Nikita mee met de voorrondes. En wel met haar solo onderdeel 1 baton en rhytmic twirl: allebei uitkomend in de junior runner-up klasse. Met haar rhytmic twirl had Nikita maar liefst 28 tegenstanders en er mochten er 10 door naar het NK. Nikita werd met dit onderdeel 13e. Helaas dus net niet door.
Datzelfde weekend deed ze nog mee met haar andere solo onderdeel, namelijk Solo 1 baton. Met dit onderdeel deden maar liefst 24 tegenstanders mee en ook hier mochten er slechts 10 door. Nikita werd op dit onderdeel 7e en mocht door naar het NK.
 
Afgelopen weekend werd Nikita met haar onderdeel Solo 1 baton junior runner-up 5e van heel Nederland!
Nikita: "Ik ging zelf voor een top 5, maar dat ik door was was voor mij al heel wat! En dan nu 5e van Nederland! Ben trots op mijn trainster Erna want zonder haar had het me niet gelukt."

Dit was Nikita haar eerste solistische NK. Wel heeft ze eerder in teamverband op de Nederlandse Kampioenschappen gestaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.