DES’72 doet niet veel onder voor koploper HWC

19 januari 2009

PAPENDRECHT - Na de nederlaag van vorige week, was de vraag hoe de mannen van DES aan de wedstrijd van vandaag zouden beginnen. Tegenstander van vandaag was koploper HWC uit Vlaardingen.
De Papendrechtse ploeg startte met een heel andere instelling dan vorige week en liet zich niet imponeren door de stand van HWC op de ranglijst. De eerste helft hield DES de wedstrijd goed in balans.
De ploeg speelde fel en benutte de kansen die ze kregen. Gerard de Graaf scoorde in de beginfase 3 maal achter elkaar vanuit de hoek.
Ook keeper Frank Kerkhofs viel de eerste helft op door een aantal strafworpen te stoppen. Regelmatig nam DES een kleine voorsprong en na 23 minuten spelen stond DES nog met 13-12 voor.

De ploeg uit Vlaardingen kreeg echter toch langzamerhand meer greep op de wedstrijd en kon de ruststand op 14-16 in hun voordeel bepalen.
Na de rust werd duidelijk waarom HWC koploper is en DES niet. HWC speelde een tandje hoger dan DES en ze breiden de voorsprong snel uit naar 7-8 punten en DES kon dit niet beantwoorden.
Hoewel het gat maximaal 10 punten werd bleef DES handballen. DES wist de achterstond toch nog wat kleiner te maken en jeugdspeler Vito Scalia, die zijn debuut maakte bij het eerste team, scoorde in de laatste minuut uit een strafworp en bepaalde de eindstand op 26-33.
Volgende week gaat DES’72 bij middenmoter Saturnus op bezoek en zal daar weer om de punten moeten strijden.