De Geul doet goede zaken in Zwemcompetitie

19 januari 2009
De Geul doet goede zaken in Zwemcompetitie

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Caribabad in Gorinchem de derde ronde van de KNZB Zwemcompetitie gezwommen. Het was een succesvolle wedstrijd voor de zwemmers van de Geul met 35 individuele medailles en maar liefst 39 persoonlijke records. De grootste tijdsverbetering werd op de klokken gezet door Rob van Leeuwen en Anne-Fleur Baijens, die op de 50 vlinder beiden ruim 5 seconden van hun beste tijd afhaalden.

De middag begon goed met de 4x100 wissel estafette voor de heren. Dit nummer werd door Ivan van Omme, Yuri van Omme, Wouter de Win en Robbert Donk met grote overmacht gewonnen. Op de 4x100 vrij behaalde het damesteam, met Senna van Dongen, Carmen Baart, Rachel Muller en Carmen Muilwijk, eveneens een eerste plaats.

In de categorie jongens minioren 6 was er op de 50 school zilver voor Nick Molle en brons voor Bas van Middelkoop. Op de 100 rug tikte Yaro Roodenburg als tweede aan gevolgd door Ben Muller op een derde plaats. Bij de meisjes zwom Sabrina de Graaf naar zilver op de 50 school en brons op de 100 rug. Latona Baart deed dit net omgekeerd: brons op de 50 school en zilver op de 100 rug.

Jongens junioren 2 zwommen 50 vlinder en 50 rug met twee mooie tweede plaatsen voor Tim Muller. Jesse de Win zwom op de 50 vrij naar het brons. De meisjes maakten er op de 50 vrij een Geul 1-2-3-tje van: goud voor Carmen Muilwijk, zilver voor Djamari Oetringer en brons voor Chadassa Mannee. Op de 50 vlinder behaalde Djamari het goud en Chadassa het brons.
In de categorie jongens junioren 4 won Jasper de Win zowel de 100 rug als de 200 wissel het goud. Op de 100 rug was er zilver voor junioren 1 zwemmer Jesse de Win en Bas van den Sigtenhorst pakte op beide nummers het brons. Bij de meisjes was het junioren 2 zwemster Djamari Oetringer die op de 100 rug het zilver won, het brons ging naar Carmen Baart. Op de 200 wissel was er brons voor Rachel Muller.

Jeroen van Dijk pakte bij jongens jeugd twee maal goud: op de 50 vrij en de 200 rug. Nick Tiesema werd op de 50 vrij tweede en op de 200 rug derde. Senna van Dongen zwom bij de meisjes naar een gouden medaille op de 50 vrij.
De heren zwommen 200 school, waarbij Yuri van Omme het goud opeiste en Martijn de Win het brons. Op de 100 vrij zetten ook de heren een Geul 1-2-3-tje neer: goud voor Robbert Donk, zilver voor Wouter de Win en brons voor Ivan van Omme. Bij de dames was er op de 100 vrij een bronzen medaille voor jeugdzwemster Carmen Baart.

Afsluitend werden nog 2 estafettes gezwommen. Op de 4x50 wissel zwommen Carmen Baart, Chadassa Mannee, Djamari Oetringer en Carmen Muilwijk naar een tweede plaats. De 4x25 school werd door Nick Molle, Sabrina de Graaf, Yaro Roodenburg en Latona baart winnend afgesloten en het team met Bas van Middelkoop, Iris van Valen, Tom Stehouwer en Diane Vink werd derde.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.