PKC verslaat landskampioen Koog Zaandijk

19 januari 2009
PKC verslaat landskampioen Koog Zaandijk

PAPENDRECHT - Na de kansloze nederlaag verleden week tegen NIC, werd al gesteld dat er heel wat moest gebeuren in het Papendrechtse kamp, wilde het de landskampioen Koog Zaandijk kunnen weerstaan. Daarbij moesten Jan de Jager en Ben Crum ook het verlies van Henk Fokker, die door een knieblessure langere tijd zal ontbreken, opvangen. De oplossing werd gezocht in aanpassing van de vakken: Leon Simons verhuisde naar het andere vak om de rol van Henk Fokker over te nemen en Nils Vink, terug van een schorsing, nam de plaats van Leon Simons in.

De PKC-hal was goed gevuld, waardoor de minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd ter herdenking van Stoffel Drinkwaard indrukwekkend was. Ook in de kantine kon je een minuut lang een speld horen vallen. Daarna barste het lawaai in de hal los en kon men zich opmaken voor een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd.

Het strijdplan werkte, mede doordat de dames meer in beeld konden komen en duidelijk de meerdere waren t.o.v. de dames van KZ. Bianca Joustra mocht de score openen, waarna tot 2-2 de strijd gelijk op ging. Daarna liep PKC via drie scores van de dames uit naar 5-2 en werd er een eerste gaatje geslagen. KZ wist de spanning in de wedstrijd terug te brengen door tot 6-5 terug te komen. Deze aanval werd knap opgevangen en door vier treffers op rij liep PKC naar 10-5 uit. Dit verschil van vijf doelpunten werd tot de rust vastgehouden: 12-7.

Na rust werd er om en om gescoord tot 15-10, waarna KZ nogmaals probeerde een inhaalrace in te zetten. Even leek dit te lukken bij 16-13 maar de hoop bij de KZ supporters werd vervolgens de grond ingeslagen doordat PKC snel het verschil weer naar zes doelpunten deed oplopen: 19-13. De wedstrijd was gespeeld. Eindstand 21-15.

Ook bij de reserve teams, die voorafgaand aan deze wedstrijd speelden, wist PKC 2 de winst in eigen huis te houden: 13-11.

Concluderend kan er van een knap herstel van de Papendrechters worden gesproken. Doordat NIC in Groningen nipt verloor van Dalto, klimt PKC weer naar een gedeelde vierde plaats, puntgelijk met Fortuna. Ook NIC heeft 10 punten, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Het gaat nog een heel spannende ontknoping in deze LottoKorfballeague worden.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.