Patrick Cronie opnieuw over de 16 meter

12 januari 2009
Patrick Cronie opnieuw over de 16 meter

PAPENDRECHT - atleet Patrick Cronie heeft in het Belgische Gent opnieuw een goede vorm getoond, door in een sterk bezette wedstrijd voor de tweede keer deze winter de 7,26 kilo zware kogel over de 16 meter te stoten.  De afstand van 16,04meter was maar 5 centimeter minder ver dan de 16,09meter van twee weken geleden. Eerder dit weekend was Cronie ook al actief geweest bij de Dordrecht Indoor, waar hij de eerste plaats behaalde met 15,64meter.

 Cronie zal op 15 februari tijdens het NK Indoor gaan voor een finaleplaats, iets wat voor een eerste jaars neosenior als zeer sterk kan worden omschreven.

Teamgenote Rachel van Harlingen maakte in Dordrecht een zeer sterke indruk. De in Breda trainende A juniore behaalde zowel op de sprint 3-kamp van 40, 50 en 60 meter, het verspringen en het kogelstoten alleen maar persoonlijke records. De sprints gingen in respectievelijk 5,84, 6,99 en 8,33 en waren tesamen goed voor een 4e plaats in de wedstrijd. Het ver met 5,22 en het kogel met 11,21 betekende voor van Harlingen zelfs twee 1e plaatsen. Van Harlingen kan door deze goede prestaties nu kiezen uit een vijftal onderdelen voor deelname tijdens het NK. Bovenal toont zij nu al een goede vorm voor de NK meerkamp op 22 februari.

In Zoetermeer kwam B juniore Suzanne Janssens voor het team van Cronie aan de start in een sterk bezette wedstrijd. Op ver eindigde zij met 4,87 als 3e en op de 60 meter horden behaalde Janssens met 10,41 een mooie finaleplaats.

Het 4e en laatste lid van het atletiekteam rond Patrick Cronie, Pamela Kiel, moest zich ziek afmelden voor de wedstrijd in Dordrecht. Zij zal echter over 4 weken tijdens de NK Indoor de te kloppen vrouw zijn op het kogelstoten voor de meisjes A.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.