Verslag Heren 1 van Handbalvereniging DES’72

12 januari 2009
Verslag Heren 1 van Handbalvereniging DES’72

PAPENDRECHT - Terwijl heel Nederland nog genoot van het koude vriesweer en nog even de kans waarnam om de ijzers onder te binden moesten de mannen van DES'72 aantreden in sporthal De Donck. De vraag was of de Papendrechters, na de winterstop, de reeks ongeslagen thuiswedstrijden kon voort zetten. Het Haagse Hercules, die de tegenstander was van vandaag, was niet bereid om hier aan mee te werken. De Hagenezen lieten er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was vandaag en de ploeg maakte korte metten met de Papendrechters. Na amper een minuut spelen stond er al een stand van 0-2 op het scorebord. Het duurde ruim 7 minuten voordat DES voor het eerst wist te scoren.

Vooral het eerste kwartier wist Hercules, DES te overklassen door snelle breaks, de lange en geplaatste ballen van de Haagse keeper naar de voren zorgde voor een gat van 5 punten, dat DES niet weer wist te dichten. Keeper Frank Kerkhofs was kansloos tegen dit Haags geweld. Even wist DES terug te komen tot een stand van 6-10 maar kon dit niet vasthouden.
De ruststand werd beklonken op en 6-15.

Ook na de rust lukte het DES niet om de zaak op de rit te zetten. Arie van de Graaf deelde in de malaise, en kon kort na de rust zijn derde tijdstraf incasseren en dat leverde hem een definitieve uitsluiting op. Zelfs de Haagse keeper kon een doelpunt op zijn conto schrijven door een bal vanaf zijn eigen doel over DES keeper Arjan heen te gooien. Kortom een slecht begin van het nieuwe jaar voor DES dat uiteindelijk werd geklopt met 15-32.

Aanvoerder Gerard van de Graaf bedankte het publiek, dat het was blijven zitten “ondanks deze erbarmelijke vertoning”. Ook voor volgende week kan DES zijn borst nat maken want dan komt koploper HWC bij de Papendrechters op bezoek.

Foto: Jan Bezemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.