Eerste ZRO-A wedstrijd De Geul

12 januari 2009

PAPENDRECHT - Zaterdagmiddag werd in Dordrecht de eerste wedstrijd in de ZRO-A competitie gezwommen. Voor de Geul is het voor het eerst sinds jaren dat er op het hoogste niveau gezwommen wordt en het is dus voor de zwemmers vooral zaak om zich staande te houden tussen het geweld van alle grote verenigingen uit de regio.

Er werden deze middag 18 persoonlijke records op de klokken gezet en de grootste tijdsverbetering kwam op naam van Jeroen van Dijk, die op de 200 school 5,5 seconde van zijn beste tijd afhaalde.

De middag begon met de 4x50 vrij estafette voor de jongste zwemmers. Het team van de Geul met Latona Baart, Yaro Roodenburg, Sabrina de Graaf en Bas van Middelkoop eindigde hier als zesde. Het damesteam met Senna van Dongen,Chadassa Mannee, Rachel Muller en Carmen Muilwijk eindigde op de 4x50 wissel als zevende.

In de categorie minioren 6 pakte Yaro Roodenburg op de 100 rug de punten door als zesde aan te tikken. Bij de jongens junioren 2 pakte Jesse de Win in 1.13.02 het clubrecord onder de 13 jaar op de 100 rug. Met deze tijd eindigde hij op één tiende van het brons.

Jasper de Win haalde in de categorie junioren 4 op de 100 vlinder een bronzen plak en scherpte met 1.03.89 zijn eigen clubrecord onder de 16 jaar verder aan. Ook zorgde hij met een zesde plaats op de 100 rug voor wedstrijdpunten. In de categorie jongens jeugd verdiende juniorenzwemmer Bas van den Sigtenhorst op de 200 school met een zesde plaats belangrijke punten.

Bij de heren was het Robbert Donk die op de 100 vrij het zilver behaalde terwijl Wouter de Win met een zevende tijd ook goed was voor de punten. Op de 100 school werden de punten verdiend door Yuri van Omme met een zesde plaats.

De middag werd afgesloten met de 4x50 wissel estafette voor jongens jeugd. Het Geulteam met Jeroen van Dijk, Nick Tiesema, Jasper de Win en Yordi Oetringer zwom naar een mooie vierde plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.