Historische thuisnederlaag PKC

12 januari 2009
Historische thuisnederlaag PKC

PAPENDRECHT - De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar bracht PKC niet waar het vooraf op had gehoopt. Door winst op NIC had de ploeg van Jan de Jager en Ben Crum een belangrijke eerste stap kunnen zetten, maar het pakte geheel anders uit; voor de derde keer dit seizoen werd er een thuisnederlaag geleden.

De opening was goed met een snelle treffer van Leon Simons, waarna NIC een strafworp miste maar daarna toch de gelijkmaker liet aantekenen. Daarna leken de korven wel dichtgetimmerd. Ruim 10 minuten bleef de 1-1 op het scorebord staan, in welke periode het spel steeds fysieker werd. Diverse malen was er oponthoud door valpartijen en opstandjes, waarbij NIC de grenzen van het toelaatbare duidelijk opzocht en met resultaat. De irritatie aan Papendrechtse zijde liep steeds verder op, hetgeen ten koste ging van het spel (veel plaatsfouten) en het scorend vermogen. Henk Fokker moest in die periode met een blessure het veld verlaten en vervangen worden door Jeroen Euser, wat de Groningers nog meer lengtevoordeel gaf.
Halverwege de eerste helft kwam de score ineens wel op gang, waardoor het ineens 1-3 voor NIC stond. PKC wist enigszins geforceerd nog wel tot 3-3 terug te komen, maar daarna liepen de Groningers naar 3-7 weg. Het verschil van vier doelpunten bleef tot de rust gehandhaafd. Via 5-10 werd de ruststand op 8-12 bepaald.

Waar in de tweede helft een inhaalrace van de Papendrechters werd verwacht, was het NIC dat de voorsprong via twee treffers naar een verschil van 6 wist uit te bouwen en daarmee was de wedstrijd zo goed als beslist. PKC bleef teveel moeite hebben met het creëren van de juiste kansen en een doeltreffende afronding, waardoor het verschil met de Groningers niet kleiner gemaakt kon worden en het verschil ook halverwege de tweede helft 6 treffers bedroeg. Jan de Jager wisselde met nog 10 minuten te spelen uit voorzorg Suzanne Struik (die eerder een forse botsing met Michiel Gerritsen kreeg te verwerken) voor Cindy van Eijk, waarna de handdoek door de Papendrechters in de ring werd gegooid. NIC bleef wel doorgaan met scoren en bouwde de eindstand uit tot 16-28.

Door deze nederlaag tuimelt PKC weer uit de top 4 en staat het gedeeld met Fortuna uit Delft op een vijfde plaats. Volgende week wacht opnieuw een lastige thuiswedstrijd tegen Koog Zaandijk, dat deze week liefst 30 treffers wist aan te tekenen in de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze AKC. Er zal heel wat moeten gebeuren deze week in Papendrecht, wil men tegen de Zaandijkers voldoende weerstand kunnen bieden.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.