Nieuwe hal tenniscentrum in gebruik genomen

12 januari 2009
Nieuwe hal tenniscentrum in gebruik genomen

PAPENDRECHT - Zaterdag 27 juli 2008 was een zwarte dag in de geschiedenis van Tenniscentrum TOP toen de grote tennishal volledig in vlammen opging. Na een paar dagen werden de mouwen alweer opgestroopt en zie daar het resultaat: in slechts 5 maanden tijd is er een complete nieuwe tennishal verrezen en op zaterdag 3 januari ging deze voor het eerst open.
Hoewel het de afgelopen week door de vorst behoorlijk koud was, waren vrijwel alle tennissers blij met de nieuwe hal.

Directeur Dik van der Stroom (op de foto rechts) vertelt: "We zijn erg opgelucht dat de hal nu al in gebruik is. Hiermee sluiten we een vervelende periode mee af.
De afgelopen maanden was het behoorlijk behelpen. Gelukkig hadden we nog 2 banen in de blaashal en 2 banen in de kleine hal, zodat er toch nog heel wat partijen gespeeld konden worden. De spelers met een vaste speeltijd kregen nu de helft van hun normale speeltijd. Het aantal tennislessen  is dit winterseizoen lager dan normaal omdat we die niet allemaal kwijt konden."

De competitiewedstrijden worden al jaren in samenwerking met Zwijndrecht georganiseerd, en werden dit jaar voor het grootste deel gespeeld in de tennishal in Zwijndrecht.

Dik van der Stroom: "Wat me wel zorgen baart, is dat de brandstichters nog niet zijn gepakt. Om brandstichting in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen, is er een uitgebreid camerasysteem en alarmsysteem met brandsignalering aangeschaft. Verder hebben we een verzoek bij de gemeente Papendrecht ingediend om het bruggetje tussen de nieuwe hal en het park Oostpolder weg te halen, maar dit is nog in behandeling.

We spreken onze dank uit naar de gemeente Papendrecht en bouwbedrijf Rietveld, die in korte tijd een topprestatie heeft geleverd.
Een aantal zaken zoals het metselen van de buitenmuren, het aanbrengen van de buitenbeplating en de isolatie van de hal moeten nog worden voltooid, maar dat moest worden uitgesteld door de vorst. Maar deze week moet het gaan lukken!"

Klik hier voor een verslag van de bouw van de nieuwe hal met foto's.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.