Ingezonden brief Alex Verlek: Veranderen

16 december 2008 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Veranderen.

De vrolijke reclameboodschappen brengen me tegen het einde van het jaar weer op de hoogte van wat er allemaal straks voor mij weer gaat veranderen. Alsof deze liefelijke mevrouw of zogenaamd vertrouwenwekkende meneer mijn individuele situatie kent! Sterker nog, alsof ik het leuk vind! Alsof ik er blij van moet worden! Nou, mooi niet dus!!
Als ik aan één ding een hekel heb, is het aan verandering. Waarom kan het niet gewoon bij het oude blijven? Als heuse Hollander heb ik daar ook best wel wat over te zeuren maar nu weet ik tenminste wat ik heb.

En het moet overal en ook nog altijd tegelijk, dat veranderen. Op mijn werk, bij de belastingdienst, de ziektekostenverzekering, mijn telefoonabonnement, mijn dieet, mijn kleding. Nog even, en ik moet zelf nog veranderen! Kan ik zeker met een coach aan de gang of met zo’n andere zielenknijper… Ik word al moe bij de gedachte.

Weet je wat het grappige is? Het zijn ook steeds andere mensen die bedenken dat het weer eens moet veranderen. Je vraagt je af, of dat nou niet eens anders kan! Laat ze zelf veranderen! Wat mij betreft is het genoeg verandering dat de kalender iedere dag weer een nieuwe datum aangeeft.

Kijk, er zijn best wel een paar dingen waar ik een beetje meer van dit of minder van dat zou willen.
Wat makkelijker zou mogen gaan. Sneller, of juist langzamer. Waar ik minder formulieren voor hoefde in te vullen. Of dat ik makkelijker met mijn collega’s kon communiceren. Een nieuw kapsel of de tuin eens flink op de schop. Dat zwembandje om mijn middel zou mogen slinken als sneeuw voor de zon en het wordt hoogtijd dat mijn huis een nieuw kleurtje krijgt. Als we zouden kunnen bezuinigen op de kosten voor internet, telefoon en TV, zou dat natuurlijk geweldig zijn. En als ik helemaal eerlijk ben, zou ik mijn gedrag, op een paar punten, niet echt veel natuurlijk, maar wel een beetje mogen aanpassen. Het zou ook leuk zijn om meer tijd met mijn gezin door te brengen en op zondagmiddag wat vaker gewoon leuke dingen te gaan doen met elkaar. En een beetje meer aandacht voor vrienden of familie. Mijn oude hobby weer eens oppakken?

Steeds maar weer opnieuw ontdek ik dat ik maand over heb aan het einde van mijn salaris en dat zou best andersom mogen zijn. Die studie die ik al lang laat liggen, zou me wellicht meer kansen geven op die promotie? Eigenlijk ben ik ook gewoon toe aan een nieuwe baan. Eentje met weer een nieuwe uitdaging. En als ik dan toch gek aan het doen ben, zou het wat mij betreft niet vervelend zijn als ik die nieuwe baan aan de andere kant van het land zou vinden.

Maar om nu te zeggen dat ik behoefte heb aan verandering?
Nee, dat absoluut niet!

©Alex Verlek – van Tienhoven

Alex Verlek start The Marketing Coaches

PAPENDRECHT, 8 december 2008 - The Marketing Coaches is een nieuw initiatief waarbij de coaches Pim Harder en Alex Verlek hun krachten bundelen. Alex Verlek is reeds enige tijd bekend als vaste columnist van Papendrecht.net
Pim en Alex trainen en coachen samen professionele dienstverleners om succesvol te zijn in hun marketing.
Geen dikke boeken en lange sessies, maar een effectieve en actiegerichte training.

De eerste training start op 17 januari in Papendrecht en daarvoor krijgt u als bezoeker van Papendrecht.net een heel bijzonder aanbod. Na invulling van kortingscode 475-99, kunt u namelijk voor slechts € 99 deelnemen. Deze korting is alleen van toepassing op de training die op 17 januari 2009 start. Het maximaal aantal deelnemers aan onze trainingen bedraagt 16 personen.

Voor meer informatie en/of aanmelding surf naar www.themarketingcoaches.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.