Inzameling papier gaat komend najaar veranderen

15 mei 2013
Inzameling papier gaat komend najaar veranderen

PAPENDRECHT - In het najaar van 2013 verandert de wijze van papierinzameling in Papendrecht. Dan wordt oud papier namelijk maandelijks huis aan huis opgehaald door verenigingen en instellingen. Huisvuilcentrale HVC stelt hiervoor een inzamelwagen beschikbaar en onder deskundige begeleiding van HVC gaan vrijwilligers van de verenigingen en instellingen papier inzamelen. De verenigingen en instellingen zamelen nu met eigen middelen papier in.

Huishoudens met een groene en grijze container (voornamelijk laagbouwwoningen) kregen een brief waarin hen een papiercontainer werd aangeboden. Tot nu toe hebben 7996 huishoudens de papiercontainer geaccepteerd. Dit is 82% van het aantal adressen dat is aangeschreven. Wethouder Joke Reuwer (duurzaamheid en afvalinzameling) is tevreden met dit resultaat.
 
"Ervaring bij andere gemeenten leert dat dit een gangbaar percentage is, maar ook dat er altijd nog spijtoptanten aankloppen die zo’n grijze container met blauw deksel toch wel handig vinden. Mits je er plaats voor hebt natuurlijk. Daarom hebben we voor de zekerheid nog wat extra containers besteld. Met de instellingen die gaan inzamelen hebben we zeer prettige gesprekken gehad en zijn we – op wat zaken na – rond. Mijn complimenten voor de betrokken organisaties, want dankzij hun constructieve opstelling hadden we ook de wijkindeling en het inzamelrooster snel voor elkaar. Uitgangspunt is dat zij er wat dit betreft financieel niet op achteruit gaan en tot mijn genoegen ziet het ernaar uit dat dat gaat lukken", aldus de wethouder.
 
De nieuwe manier van inzamelen betekent dat bij enkele milieuparkjes in Papendrecht de ondergrondse papierbakken geschikt worden gemaakt 
voor plastic afval. De grote containers die nu nog op diverse complexen van verenigingen staan, worden per 1 september 2013 verwijderd. Vóór de inzameling daadwerkelijk van start gaat, krijgen inwoners nogmaals een brief met praktische informatie, zoals ophaaldagen e.d.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.