College wil met maatregelen economie stimuleren

07 mei 2013
College wil met maatregelen economie stimuleren

PAPENDRECHT - Het college van B&W wil aan de slag met het versterken van de Papendrechtse economie, één van de speerpunten van het coalitieakkoord.

Onder het motto 'Verbinden en zichtbaar inspireren' staan twee thema's centraal. Enerzijds topsectoren die in Papendrecht vertegenwoordigd zijn: - maritiem, luchtvaart en voedingsmiddelenindustrie - versterken.

Voorbeelden hiervan zijn het Integraal Ontwikkelingsplan Slobbengors met de realisatie van een nieuw hoofdkantoor van Fokker, de doorontwikkeling van het Lokaal opleidingscentrum West-Alblasserwaard,revitalisering van bedrijventerrein Oosteind en ontwikkeling van een maritieme campus in de Drechtsteden.

Anderzijds is belangrijk dat ook de lokale economie haar eigen gezicht behoudt. Illustratief hiervoor zijn de diverse bedrijfslocaties, lokale middenstanders in winkelcentrum De Meent (foto), de wijkwinkelcentra en andere bedrijven gevestigd in de Papendrechtse wijken.

Voor de topsectoren is vooral winst te boeken door de bereikbaarheid te verbeteren, in te zetten op duurzaamheid en de ruimtelijke kwaliteit te optimaliseren. Verder kunnen innovatieve oplossingen meer dan nu zichtbaar worden gemaakt om zo de (internationale) concurrentiepositie te versterken maar ook om een breder publiek te bereiken. Denk hierbij ook aan jongeren en studenten.

Wat betreft het lokale bedrijfsleven gaat het vooral om faciliteren van bedrijven in hun groei, aangezien Papendrecht weinig fysieke ruimte meer heeft voor nieuwe bedrijventerreinen. Papendrecht stuurt verder op een sterk centrum waarin naast winkels ruimte is voor andere functies zoals horeca, evenementen, ambulante handel en niet-wijkgebonden voorzieningen. Dit om combinatiebezoek (bezoekers met diverse motieven) te stimuleren.

Het college betrekt diverse partners bij het uitvoeringsprogramma zoals ondernemers- en winkeliersverenigingen maar ook individuele bedrijven, eigenaren van commercieel vastgoed en onderwijsinstellingen. Binnenkort wordt het uitvoeringsprogramma economie geagendeerd voor de commissie Ruimte. Na vaststelling door de Raad wil het college samen met diverse economische partners aan de slag met als doel om de Papendrechtse economie te stimuleren. U kunt het Uitvoeringsprogramma op www.papendrecht.nl vinden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.