Daisyspeler voor bewoners De Markt

02 mei 2013

PAPENDRECHT - Bewoners van woonzorgcentrum De Markt in Papendrecht werden onlangs verrast met een Daisyspeler, een apparaat waarmee slechtzienden audioboeken kunnen beluisteren. De heer Vogel, voorzitter van de Stichting Vrienden van Stolpehove, overhandigde de daisyspeler aan mevrouw Van Vliet, lid van het cliëntenoverleg De Markt.

Ingesproken boeken en tijdschriften
De daisyspeler is ontwikkeld voor mensen met een leesbeperking. Op de daisyspeler kunnen CD’s met speciaal ingesproken boeken en tijdschriften worden afgespeeld. Van Vliet: ‘Voor veel van onze bewoners is dat ideaal: door de daisyspeler kunnen ze bijvoorbeeld ook weer eens een krant, een Libelle of een Margriet ‘lezen’. ‘

Wens
Van Vliet heeft een verzoek om een daisyspeler ingediend bij Stichting Vrienden van Stolpehove. Daar viel het verzoek in goede aarde. Voorzitter de heer Vogel: ‘Natuurlijk willen ook slechtziende bewoners van De Markt graag een boek of tijdschrift ‘lezen’. Ik vind het prachtig dat dat weer kan met behulp van de daisyspeler. Wij zijn erg blij dat de Vrienden van Stolpehove deze wens in vervulling hebben kunnen laten gaan.’

Stichting Vrienden van Stolpehove
Stichting Vrienden van Stolpehove vindt haar oorsprong in de voormalige zorgorganisatie Stolpehove. Sinds de fusie met Rivas zet de Stichting Vrienden van Stolpehove zich in voor aanvullende activiteiten op het gebied van wonen en welzijn voor bewoners van de Rivas-locaties in Papendrecht. Dit doet ze door middel van donaties van particulieren en/of bedrijven.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.