Lijst Lammers pleit voor enquêtebureau voor gemeenteraad

12 april 2013
Lijst Lammers pleit voor enquêtebureau voor gemeenteraad

PAPENDRECHT - Bij onderzoeksvragen in complexe dossiers, zoals bij de asbestverwerking door Nedstaal en het falende toezicht daarop, blijkt dat bestuurders en het college van B&W, dat ambtenaren tot zijn beschikking heeft, de Raad niet goed informeren. Daarom pleit de Lijst Lammers ervoor om een enquêtebureau op te richten dat de Raad met onderzoeksvragen terzijde kan staan. De Lijst Lammers noemt dit 'een impuls voor het dualisme en een stimulans voor het democratische proces'.

“Zolang de gemeente eigenaar is van de OZHZ én tevens afhankelijk van onderzoek door de OZHZ, zal de gemeente geen scherp beeld krijgen van de werkelijke cijfers”, aldus Lammers.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.