Nieuwe televisies woonzorgcentrum De Markt bezorgd

10 april 2013
Nieuwe televisies woonzorgcentrum De Markt bezorgd

PAPENDRECHT - Bewoners van woonzorgcentrum De Markt, onderdeel van Rivas Zorggroep, in Papendrecht hoeven geen televisieprogramma meer te missen. Zij ontvingen begin deze week namelijk vier LCD-televisies. Deze krijgen op iedere woonetage een plek in de gezamenlijke ruimte, zodat bewoners daar televisie of een dvd kunnen kijken.

Samen: met elkaar of familie
Bewoners konden tot nu toe in de gezamenlijke ruimte beneden televisie kijken. "Nu staat er op iedere woonetage een nieuwe tv", vertelt Henk van Gemert, teamleider bij De Markt.

"Bewoners kunnen daardoor met een klein gezelschap een televisieprogramma kijken; met elkaar of met familie en vrienden. Het feit dat het nu mogelijk is om samen op de woonetage televisie te kijken, verlaagt voor veel bewoners de drempel. Zo draagt het ook bij aan het sociale welzijn van onze bewoners."

Films en foto’s
De nieuwe televisies beschikken allemaal over een dvd-speler. "Dat is een mooie extra", vervolgt Henk. "Bewoners kunnen op ieder gewenst moment een film kijken. Ook is het mogelijk om samen foto’s te bekijken. Familie en vrienden willen nog wel eens digitale foto’s laten zien. Dat kon eerder niet." Medewerkers, vrijwilligers en bewoners zijn hartstikke blij met de nieuwe televisies. Henk: "Ik weet zeker dat onze bewoners hier erg van gaan genieten."

De tv's konden worden gefinancieerd dankzij steun van het Rabofonds en de stichting Vrienden van Stolpehove.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.