Drie 'veiligheidssterren' voor De Meent

05 april 2013
Drie 'veiligheidssterren' voor De Meent

PAPENDRECHT - Winkelcentrum De Meent heeft de derde ster ontvangen in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KV0). De ster werd woensdag 4 april uitgereikt door Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) aan burgemeester C.J.M. de Bruin.

De Bruin noemde de derde KVO-ster een beloning voor het vele werk dat ondernemers, gemeente, politie en brandweer de afgelopen jaren gezamenlijk hebben verzet om de veiligheid verder te vergroten.
 
De Meent is in 2007 gestart met het Keurmerk Veilig Ondernemen en dat heeft sindsdien veel vruchten afgeworpen. Zo voelt 88% van de ondernemers zich veilig in zijn winkel, en voelt 81% zich veilig in het winkelgebied. Maar vooral belangrijk: de consument voelt zich veilig in het centrum. Voor de komende twee jaar hebben de volgende punten de aandacht: zakkenrollers, fietsen door het centrum, en schoon heel en veilig.
 
Structurele samenwerking
De derde KVO-ster houdt in dat De Meent opnieuw gecertificeerd is in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Om te garanderen dat de samenwerking structureel blijft, is het keurmerk slechts twee jaar geldig. Elke twee jaar wordt beoordeeld of de afgesproken maatregelen daadwerkelijk zijn uitgevoerd en of de samenwerking nog steeds goed loopt. Als dat het geval is, kent het CCV een extra ster toe.
 
Hoofdbedrijfschap Detailhandel
Het HBD biedt instrumenten voor de aanpak van winkelcriminaliteit en stellen up-to-date cijfers over de sector en alle afzonderlijke branches beschikbaar. Het HBD helpt winkeliers in gesprekken met gemeente over bereikbaarheid.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.