De Geul zwemt eerste ronde Eon competitie

01 oktober 2012
De Geul zwemt eerste ronde Eon competitie

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend werd in Papendrecht de eerste ronde van de landelijke Eon-competitie gezwommen. De Geul is vorig seizoen gepromoveerd naar de landelijke C-klasse en wil er natuurlijk alles aan doen om dit jaar goed te presteren in deze klasse zodat er ook volgend seizoen weer in de C-klasse gezwommen kan worden. Er werd deze wedstrijd een hele grote stap in de goede richting gezet met een groot aantal PR’s en veel individuele medailles.
De 4x100 vrij estafette voor meisjes junioren werd door Chinouk Tschan, Kirana Hoogenbosch, Britt Jansen en Alexia Huurman winnend afgesloten. De 4x50 wissel voor de jongste zwemmers leverde het Geulteam met Sofia de Graaf, Tino Huurman, Esmée Roodenburg en Brandon Groeneveld een tweede plaats op.

In de C-klasse moeten de dames en de heren stevig aan de bak, er staan voor beide categorieën vier afstanden op het programma. Bij de dames won Sunanda van Heteren brons op de 100 school, de 50 rug en de 400 vrij. Op de 50 rug was het goud voor Samantha van Eijk, zij voegde er brons op de 100 wissel aan toe. Op de 400 vrij werd ze vierde, met een PR van maar liefst19 seconden.
Bij de heren maakten Jasper de Win en Giovanni den Ouden het spannend op de 400 vrij, de jury moest eraan te pas komen om te bepalen wie eerste en wie tweede was. Uiteindelijk kreeg Jasper de A-tijd en het goud, Giovanni won zilver met de B-tijd. Jasper pakte op de 100 wissel het zilver en op de 50 rug deed Giovanni hetzelfde.

Ivan van Omme won de 50 rug en pakte brons op de 100 school. Yuri van Omme grossierde in vierde plaatsen deze middag: zowel op de 100 wissel, als op de 100 school en de 50 rug tikte hij als vierde aan.
Carmen Muilwijk veroverde in de categorie meisjes senioren zilver op de 100 rug en brons op de 200 school. Jeugdzwemster Diane Vink zorgde met een vierde plaats op beide afstanden voor de overige punten. Bij de jongens jeugd was er op de 200 school zilver voor Jesse de Win, Tim Muller greep met een vierde plaats net naast de medailles. Op de 100 rug was er zilver voor Tim en een vierde plaats voor Jesse. Joran Bakema zwom een mooi PR op de 200 school.

In de categorie meisjes jeugd zwom Sabrina de Graaf naar de winst op de 200 vrij, op de 100 school pakte zij het zilver. Iris van Valen werd mooi derde op de 200 vrij. Ben Muller was goed op dreef bij jongens junioren 4: zowel de 200 vrij als de 100 school sloot hij winnend af. Op de 200 vrij was er een zilveren medaille voor Yaro Roodenburg, het brons ging naar Bas van Middelkoop. Tim van Heeswijk zetten op de 100 school een PR van 13 seconden op de klokken.
Zoë van Gool pakte twee medailles bij meisjes junioren 3: op de 100 vlinder werd ze tweede en op de 100 rug derde. Op de 100 vlinder waren er mooie PR’s voor Chinouk Tschan, Kirana Hoogenbosch en Alexia Huurman, Britt Jansen zwom een PR op de 100 rug.
In de categorie jongens junioren 2 werd Aidan van Gool tweede op de 100 vlinder, het brons ging naar René Verhagen. Daan Wesdorp, Liam van Gool, Levi Tubex, Nout Merkus en Kevin Tittel zwommen een mooi PR.

Sam IJzerman pakte bij meisjes junioren 1 het goud op de 50 vrij en het zilver op de 100 wissel. Esmée Roodenburg zwom op beide afstanden naar het brons, Sofia de Graaf scoorde twee vierde plaatsen. Miniorenzwemster Alyssia de Boer zwom een mooi PR op de 50 vrij.
Bij de jongens zwommen Yannick Tschan en Erik Verhagen een PR op de 100 wissel, op de 50 vrij pakte Tino Huurman het zilver.
De afsluitende estafettes verliepen ook goed voor de Geul. Op de 4x100 wissel dames pakten Sunanda van Heteren, Pauline Tieleman, Sabrina de Graaf en Samantha van Eijk het brons.
De 4x100 vrij bij de heren werd door Tim Muller, Ivan van Omme, Jasper de Win en Giovanni den Ouden overtuigend gewonnen.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.