Drechtstreek weer kanshebber voor de titel

07 mei 2012
Drechtstreek weer kanshebber voor de titel

PAPENDRECHT - Het blijft tot de laatste competitieminuut ongemeen spannend wie er kampioen wordt in de 2e klasse F. Drechtstreek won met 1-0 van Ameide terwijl koploper WNC van Meerkerk verloor. Hierdoor staan beide ploegen nu met nog een wedstrijd te gaan op 50 punten.

 
Drechtstreek speelt in de laatst competitiewedstrijd uit tegen DFC dat nog kans heeft om de derde periodetitel te pakken terwijl WNC tegen Schelluinen speelt dat nog kansen heeft om nacompetitie om degradatie te ontlopen. Altena, dat op twee punten achterstand staat, speelt tegen Hardinxveld. Zaterdag 12 mei zal dus een enerverende voetbaldag worden waarop rond kwart over vier duidelijk is wie in de prijzen valt.
 
De wedstrijd tegen Ameide gaf vooral voor de rust weer het bekende beeld. Drechtstreek voetbalde eigenlijk beter dan zijn tegenstander en creëerde enkele fraaie kansen die echter niet tot doelpunten leidden. Pas in de 54ste minuut viel het enige doelpunt van de wedstrijd toen Peter van de Merwe een voorzet van Jorn van Drimmelen onhoudbaar voor doelman Roland Stout inkopte.
 
Kort daarop stuitte een hard schot van Geraldo Alken op diezelfde doelman en tien minuten later raakte de hard ingeschoten bal van Ton Groffen de bovenkant van de lat.
 
Ook de afronding van een fraaie bal van Remco Koremans eindigde in het zijnet terwijl Ameide aan de andere kant ook nog enkele kansen creëerde. Toen na afloop van de wedstrijd bekend werd dat WNC op het laatste nippertje had verloren, werd aan spelers en trainers pas duidelijk dat er weer kansen zijn om het kampioenschap binnen te halen. 
 
Dan moet er in elk geval gewonnen worden van DFC. Dat is zeker geen eenvoudige opgave want die ploeg is aan een goede serie bezig. Drechtstreek lijkt zich op de voorlaatste dag van de competitie in elk geval verzekerd te hebben van een plek in de nacompetitie. Alle wedstrijden beginnen zaterdag om 14:30 uur.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.