Ruiming graven op begraafplaats

28 maart 2012
Ruiming graven op begraafplaats

PAPENDRECHT - Door de groei van de gemeente is er op de algemene begraafplaats onvoldoende ruimte voor algemene graven. Daarom worden 225 algemene graven geruimd, die langer dan 20 jaar in gebruik zijn. In de gemeentelijke verordening is opgenomen dat de algemene graven na 20 jaar geruimd mogen worden.

De algemene graven 26 t/m 64, 89 t/m 147 en 148 t/m 275 worden geruimd (uitgezonderd de graven die na overleg worden herplaatst). Deze graven zijn uitgegeven in de periode 1966-1979. Duur ruiming graven

De ruiming duurt ongeveer 4 weken. Op zeer zorgvuldige wijze worden de ruiming en de benodigde herbegravingen in oktober/november 2012 uitgevoerd. Nabestaanden zijn -wanneer zij te achterhalen waren- persoonlijk geinformeerd. Op de begraafplaats zijn mededelingsbordjes neergezet bij de te ruimen graven en is een officiële kennisgeving op het publicatiebord bij de ingang van de begraafplaats gehangen.

Verzoek tot herbegraven

Wie niet wil dat het graf van een overledene wordt geruimd, kan een verzoek tot herbegraven in een koopgraf indienen bij het college van burgemeester en wethouders. De aanvraag moet voor 1 september 2012 bij de gemeente zijn ingediend.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.