PKC wint van DVO en blijft in de race

05 maart 2012

PAPENDRECHT -  De wedstrijd PKC - DVO, de strijd tussen de groen-witten, kende op zaterdag 3 maart twee gezichten. Jos Roseboom was weer terug bij de Bennekommers na zijn blessure periode, waar de supporters uit Bennekom de hoop op richtten.
In de eerste helft bleek hij echter nog duidelijk wedstrijdritme te missen. PKC opende fanatiek en stond na bijna 10 minuten op een 3-0 voorsprong. DVO kwam vervolgens terug in de wedstrijd (3-2), waarna de Papendrechters naar 7-2 konden uitlopen. Reden voor Jacko Vermeer om een time out aan te vragen. Het verschil van vijf doelpunten kon tot de rust worden vastgehouden: 11-6.

Er leek niets aan de hand voor de Papendrechters, maar de beginfase van de tweede helft gaf ineens een totaal ander DVO te zien. Het werd een heftige strijd, waarin de Bennekommers binnen vijf minuten de stand ineens wisten om te buigen tot een gelijke stand: 11-11, met Jos Roseboom, die ineens zijn scherpte terug had. Hij tekende vervolgens ook nog voor de 11-12. PKC wankelde in die fase, reden voor de coaches om een time out te vragen. En dat werkte prima: Nadhie den Dunnen bracht PKC weer langszij (12-12) waarna Rutger Sijstermans en Tom Kalkman en vervolgens weer Nadhie den Dunnen PKC weer aan de goede kant van de score wisten te brengen: 15-12.

Maar DVO knokte zich weer knap terug tot 15-14 en het werd een mooi gevecht in de PKC-hal. Langzaam kreeg PKC weer meer grip op de wedstrijd en dat werd de beslissing: bij 19-14 met nog goed acht minuten op de klok, leek de strijd wel gestreden. DVO spartelde nog wel tegen, maar kon het tij niet meer doen keren. Eindstand 20-17.

Een mooie groen-witte overwinning derhalve, en aan de goede kant....belangrijke punten voor de Papendrechters.