ADO Den Haag wint verdiend van VV Papendrecht

05 maart 2012
ADO Den Haag wint verdiend van VV Papendrecht

PAPENDRECHT - Op een met een flauw zonnetje bedeelde Sportpark Slobbengors  beginnen beide teams aan hun 17e  competitiewedstrijd.  Grote vraag op het Slobbengors is of Papendrecht in staat is het hoge niveau van vorige week tegen koploper Boshuizen weet vast te houden.  De beginfase is er een van aftasten van beide kanten. Na 5 minuten is het echter Papendrecht wat de score opent uit een 'dood spelmoment'. Een vrije trap zo'n 15 meter over de middenlijn word prima door René Beute voor de goal gewerkt waar de vrijstaande Rutger van der Kleij fraai de 1-0 binnen kopt (zie foto). Na dit doelpunt valt er voor beide doelen weer even niet veel te beleven omdat de strijd zich vooral op het middenveld afspeelt.

Tot in de 22 e minuut ADO een aardige kans weet te creëeren maar de rechterspits schiet echter naast ipv in de goal.  In de 36e minuut is het Papendrecht wat 3 x in een minuut goed wegkomt. Eerst is het wederom de rechterspits die weer naast het doel mikt. Vervolgens een prima redding van Karsten en daarna een bal die smoort in de mêlee van spelers.  In de 40e minuut is het Papendrecht dat middels de counter via Elwin Spoel een kans krijgt. De kans word echter ternauwernood via een corner onderschept.  Zo komt de ruststand met een 1-0 voorsprong voor Papendrecht.

Na rust een furieus uit de startblokken komend ADO resulterend in de 47e minuut in de verdiende gelijkmaker. Ook hier na is het ADO wat Papendrecht onder druk blijft zetten.  In de 55 e minuut resulterend in een vrije trap die echter net naast de  goal verdwijnt. Een minuut later is het in de een tegen een Karsten die prima redding brengt.  Van Papendrecht is in aanvallend opzicht niet veel te zien in deze fase. Ook ADO komt niet meer aan de vele aanvallen toe.  In de 71e minuut zijn er echter toch weer 2 prima reddingen van uitblinker Karsten nodig om ADO van het scoren af te houden.  In de 78e minuut een heugelijk feit voor speler en club. Jeffrey Cornfield maakt na langdurig blessureleed zijn competitiedebuut voor Papendrecht. Lang mag de vreugde niet duren want een minuut later is het ADO wat de 2-1 maakt.  In de 84e minuut is de strijd definitief beslist. ADO scoort de 3-1 en haalt 3 verdiende punten op het Slobbengors.

 

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.