PKC is de weg kwijt tegen Blauw-Wit

20 februari 2012
PKC is de weg kwijt tegen Blauw-Wit

PAPENDRECHT - PKC kende op zaterdag 18 februari een collectieve off day. Veel ballen gingen net mis of ketsten uit de korf en daardoor kon Blauw Wit uit Amsterdam profiteren.

In de eerste helft, waarin beide ploegen niet hun normale niveau wisten te behalen, kwam dit nog niet eens zo sterk tot uiting. Blauw Wit mocht openen en daarna was er tot 7-7 een volledig gelijk opgaande strijd, hoewel het niet geweldig werd van beide zijden. Net voor rust wist Blauw Wit een verschil van drie te bewerkstelligen, wat vervolgens in de slotminuten door de Papendrechters kon worden teruggebracht: ruststand: 9-10.

Het kon op dat moment nog alle kanten op, maar in de tweede helft ontbrak het de Papendrechters aan geluk (veel ballen ketsen of draaiden van of uit de kort) terwijl het bij de Amsterdammers steeds beter ging lopen, al bereikten zij ook niet hun normale niveau. PKC kwam bij 11-11 nog wel langszij, maar daarna waren het de Blauw Witters, die het groen-wit het nakijken lieten. Het werd 11-16 met nog ruim 17 minuten op de klok. PKC probeerde wel aan te haken, maar ongelukkig. De rebound was veel te vaak voor de Amsterdammers, waardoor het tot éénschots aanvallen bleef. En Blauw Wit profiteerde daar optimaal van. Het liet de Papendrechters niet meer dichtbij komen en het bleef de Papendrechters ontregelen. Een terechte overwinning voor Blauw Wit, dat met 17--22 een fraaie overwinning mee naar de hoofdstad wist te brengen.

Voor PKC zijn de komende wedstrijden van doorslaggevend belang.

Foto: Peter Besemer

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.