PKC speelt gelijk tegen TOP

14 februari 2012
PKC speelt gelijk tegen TOP

PAPENDRECHT - Op zaterdag 11 februari speelde PKC tegen TOP uit Sassenheim. Vanaf het beginsignaal tot het eindsignaal was het sidderen zaterdagmiddag in de PKC-hal. Er kwamen twee teams in het veld, die elkaar tot het bittere einde gingen bestrijden, waarbij vooral inzet en passie voorop stonden, wat het "echt mooie korfbal" niet ten goede kwam. Voor het publiek was het echter toch smullen van een bloedstollend gevecht.

In een wat rommelige beginfase was het PKC dat het voortouw pakte en op een 3-0 voorsprong wist te komen. Manon Wiegerink tekende het eerste
Sassenheimse wapenfeit aan (3-1), waarna PKC verder wist uit te lopen naar een 7-2 tussenstand na een ruim kwartier spelen. Even leek het erop dat TOP deze middag overlopen zou worden, maar een time out van TOP bracht uitkomst.

Langzaam knokten de Sassenheimers zich terug in de wedstrijd, waarbij fysiek contact niet werd geschuwd, zonder over de schreef te gaan overigens. Het werd op deze manier een waar titanengevecht, waarbij de scheidsrechter niet altijd de meest gelukkige keuzes maakte. Bij 8-7 was het weer een echte wedstrijd, waarin het alle kanten op kon gaan. De hectiek en de spanning gingen steeds meer opspelen, de beide supportersgroepen genoten en waren vervolgens weer in rep en roer door de keuzes van de scheidsrechter. Bij rust stond er gewoon een gelijke stand: 11-11.

Het beloofde dus een hectische tweede helft te gaan worden en dat gebeurde ook. TOP nam via Celeste Split het voortouw, waarna PKC weer counterde etc.
Wisselend stond dan weer de een, dan weer de ander op voorsprong, maar een echt gat werd niet gecreëerd. Met nog twintig minuten op de tijdklok was het 15-15, met twee ploegen die tot het uiterste gingen in de race naar de overwinning.

En toen lag ineens Suzanne Struik kermend van de pijn op de grond... een vervelende enkelblessure (het tape was gewoon afgescheurd) en de zaal stond op de kop.

PKC was even van slag en TOP profiteerde direct: 15-17.
Het leek gedaan voor de Papendrechters, maar Tom Kalkman dacht daar anders over. Met twee treffers op rij zette hij PKC weer langszij met nog ruim tien minuten op de klok. De slotfase was bloedstollend: TOP nam weer twee punten verschil, maar opnieuw toonde PKC veerkracht en kwam weer terug tot 20-20 en 21-21. Vijf minuten voor tijd bracht Laurens Leeuwenhoek PKC weer op voorsprong: 22-21 en die stand bleef lang, heel lang op het scorebord staan. Minutenlang ging het spel heen en weer... de inzet was enorm... gedreven werd er om elke bal gestreden, de laatste minuut ging in. En terwijl de klok op 1 seconde stond, was het Manon Wiegerink die in een ultieme poging toch nog de gelijkmaker liet aantekenen.

Het werd dus een gelijkspel tussen twee teams, die elkaar geen duimbreedte toegaven. Voor de neutrale toeschouwer een juiste uitslag, maar beide teams hadden op meer gehoopt. Voor het publiek was het genieten vanmiddag van spanning, strijd en passie.

Foto: Peter Besemer
http://klik.besemer.info

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.