Jubileum voor Jeugdalpha

27 januari 2012
Jubileum voor Jeugdalpha

PAPENDRECHT - De Jeugdalpha wordt volgende week voor de 25e keer gehouden in Papendrecht. Omdat er tweemaal per jaar een nieuwe groep start, bestaat de Jeugdalpha dus precies 12,5 jaar.

Max van Dam en Chantal Weeda startten in het jaar 2000 met een groepje van vijftien deelnemers. Al snel groeide dat aantal. Geschat wordt dat er in totaal zo"n 400 mensen de beginnerscursus of de vervolgavonden hebben bezocht.Mark de Heer, die onlangs de leidinggevende plaats van Chantal heeft overgenomen, is sinds 2001 betrokken bij de plaatselijke Jeugdalpha.

"ik heb heel veel gehad aan deze avonden. Op de Jeugdalpha heb ik meer ontdekt over wie God is en dat ik een relatie met Hem mag hebben. En het leuke is dat je die ontdekking samen met anderen doet. Ik heb veel nieuwe vrienden ontmoet op de Jeugdalpha en dat heeft mijn leven ontzettend leuk gemaakt!'De avonden van de Jeugdalpha beginnen met een maaltijd. Daarna houdt een spreker een korte inleiding over een bijbels onderwerp. Over dat onderwerp wordt daarna nog gediscussieerd in kleine groepjes. De cursus duurt telkens tien avonden en een weekend. Tijdens de cursus worden de basisbeginselen van het christelijk geloof behandeld, zoals bidden, de bijbel, Jezus Christus, de kerk, enzovoorts.

'Wat je bij ons ziet, is dat veel mensen die de basiscursus hebben gevolgd, graag blijven komen naar de Jeugdalpha', vervolgt Mark. 'Daarom zijn we gestart met vervolgcursussen. We blijven altijd de basiscursus aanbieden voor degenen die voor het eerst komen, maar we bieden ook thema-avonden aan voor mensen die al wat langer komen. Op die manier voorkomen we dat ze elk jaar hetzelfde te horen krijgen.'

De Jeugdalpha gaat op zaterdag 11 februari om 18.00 uur van start met een kennismakingsavond in De Ark aan de Rubensstraat. De week erop start het programma. Belangstellenden kunnen zowel op 11 als op 18 februari een vrijblijvend kijkje komen nemen. Voor meer informatie of aanmelding: 078-6157667 of de website www.gate316.nl.

Fotobijschrift: Mark de Heer tijdens een eerdere Jeugdalpha.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.