Marco Knauff schrijft boek over figurantenloopbaan

22 oktober 2008
Marco Knauff schrijft boek over figurantenloopbaan

PAPENDRECHT - Deze maand publiceerde de Papendrechtse auteur Marco Knauff zijn boek 'Take achttien', waarin hij schrijft over zijn ervaringen als figurant voor film en televisie.

Take achttien is een humoristisch en vlot lezend boek vol leuke en interessante verhalen. Marco Knauff geeft een kijkje achter de schermen van bekende series als Baantjer en Spangen, laat zien hoe een heuse fotoshoot in zijn werk gaat en vertelt over de lange wachttijden om drie seconden te verschijnen in een commercial.

Het boek is herkenbaar voor figuranten en boeiend voor geïnteresseerde lezers en kan tevens gebruikt worden ter informatie voor mensen die figuratiewerk willen gaan doen. Door de handige en logische indeling komen zij alles te weten over wat er allemaal bij dit interessante en leuke, maar soms zware werk komt kijken. Achterin het boek staan adressen en websites over figuratie.

Over zijn figurantencarrière
Op een dag besluit Marco Knauff om zich in te schrijven als figurant. Dit is het begin van een lange carrière als onzichtbare, maar onmisbare acteur in veel films, televisieseries, commercials en fotoshoots. Marco Knauff kwam op plaatsen die andere mensen niet gauw te zien krijgen. Hij was aanwezig op de set van Ocean's Twelve, maar bracht ook een dag door in de bajes. Hij ging biljarten in het café van Baantjer en was stand-in voor de hoofdrolspeler tijdens een remake van De Lift. Van technisch rechercheur tot fabrieksarbeider, van strandgast tot gewiekste zakenman, van clown tot voetballer, van zeventiende-eeuwer tot pooier, Knauff is het allemaal geweest. In dit boek neemt hij de lezer mee in de wereld van glitter en glamour, maar ook van afzien en kou lijden in de nachtelijke regen. Een onvergetelijk kijkje achter de schermen van film en televisie!

Over Marco
Marco Knauff publiceerde romans en verhalenbundels. Daarnaast schreef hij een geïllustreerd boek over zijn ervaringen als Sinterklaas. De verfilming van zijn verhaal 'Gisteren, vandaag en morgen' won een eerste prijs op een nationaal filmfestival. Zijn verhalen kenmerken zich door vaart, een vlotte vertelstijl en treffende psychologische observaties.

Bestellen
Take achttien is uitgegeven door uitgeverij Boekenbent en verkrijgbaar voor € 14,95 bij iedere erkende boekhandel in Nederland en België. Ook kan het boek besteld worden via internet. Meer informatie: www.marcoknauff.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.