Decoratief met Paddestoelen & Zo

28 december 2011
Decoratief met Paddestoelen & Zo

PAPENDRECHT - Sinds het najaar van 2010 zijn echtpaar Theo Muis en Bianca Jongbloets uit Papendrecht actief met de verkoop van decoratieve paddestoelen.

'Eigenlijk is het toeval waardoor we hiermee begonnen zijn', begint Bianca. 'Theo was in Engeland en zag bij een tuincentra diverse keramieken paddestoelen staan. Hij vond ze mooi en decoratief, kocht er een paar en nam die mee naar Nederland.'
 
'Toen we iets later op zoek gingen naar nog meer van dergelijke paddestoelen, om daarmee onze verzameling uit te breiden, konden we ze
nergens vinden. Vervolgens hebben we contact opgenomen met het familiebedrijf in Engeland, waar ze gemaakt worden en zijn we de
Nederlandse importeur geworden voor deze paddestoelen.' Hiervoor hebben Theo en Bianca het bedrijf Paddestoelen & Zo opgericht.
 
Normaal gesproken is keramiek poreus, maar door een speciale bewerking en gebruik van een bijzondere keramieksoort zijn de paddestoelen winterbestendig. 'Ze kunnen moeiteloos het hele jaar door buiten blijven staan', weet Bianca uit eigen ervaring. Nederlandse kopers van de keramieken paddestoelen zetten ze ook vaak binnen neer. 'Engelsen besteden niet zoveel aandacht aan hun interieur, en zien het vooral als een sierobject voor buiten, maar Nederlanders willen het in hun huis gezellig hebben en gebruiken de paddestoelen als kunstzinnige voorwerpen voor binnen.'
 
De collectie keramieken paddestoelen is in het afgelopen jaar uitgebreid met metalen, houten en kunststof paddestoelen. Met name met het
laatstgenoemde materiaal worden levensechte paddestoelen gemaakt. Dit wordt gedaan met behulp van mallen van echte paddestoelen. 'Veel mensen zetten die paddestoelen op een oud stuk hout en zetten dat in huis. Heel sfeervol!' Tijdens de onlangs gehouden Kerstmarkt van Papendrecht waren deze kunststof paddestoelen te zien.
 
De collectie paddestoelen die Theo en Bianca te koop aanbieden, staat nu nog bij hen thuis en kan op afspraak bezichtigd worden. Ook hebben we een webshop en staan ze regelmatig op fairs (zoals die van de Mariën-waerdt). Wanneer de zaken goed gaan lopen, willen ze een loods huren van een vriend van hen, om daarin de vele soorten en maten paddestoelen op te slaan. Op de internetsite van Theo en Bianca kan de complete paddestoelencollectie bezichtigd worden.
 
Voor meer informatie: www.paddestoelen-enzo.nl
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.