Kerstfeesten bij stichting Praise geslaagd

22 december 2011
Kerstfeesten bij stichting Praise geslaagd

PAPENDRECHT -Stichting Praise in Papendrecht kijkt terug op twee goed geslaagde kerstfeesten. Deze waren georganiseerd op 21 december in de Sionskerk in Papendrecht en hadden als thema “kerst=feest”.

’s Middags was het een kinderkerstfeest en zat de kerk vol enthousiaste kinderen die samen met pop Kees ontdekten waarom kerst eigenlijk feest is. Handpop Kees (gespeeld door poppenspeler Gert-Jan Mol) was bang in het donker, en heeft met de kinderen ontdekt dat Jezus licht is, en dat wij zelf ook een licht mogen zijn. Dat kan omdat we met Kerst er aan denken dat Jezus, als het mooiste cadeau wat ooit is gegeven, is gekomen om de wereld te redden. Ruim 200 kinderen hebben meegezongen en gedanst met de muziek.

De band van Praise in Papendrecht begeleidde de liedjes. Op het podium werd ook meegezongen door de PiP-Kids, tien kinderen die de afgelopen weken met de band hadden geoefend en vrolijk en enthousiast heel goed van zich hebben laten horen.

Ook Marcel en Lydia Zimmer, een bekend zangersechtpaar binnen de christelijke (kinder)muziek, waren deze dag van de partij die met hun eigen liedjes lieten horen waar kerst over gaat. Er werd ook met deze liedjes door de kinderen in het publiek enthousiast meegedaan in het zingen en het nadoen van de bewegingen bij de liedjes.

In het avondprogramma was er een kerstpraise. De bezoekers van de avond werden in een variatie van (kerst)liederen meegenomen in de essentie van kerst. Feest op de aarde, maar ook feest in de hemel, wanneer we als mensen ons richten op God die dit feest heeft bedacht. In een goed gevulde kerk werd ook nu, onder leiding van de eigen band, weer fijn meegezongen. Marcel en Lydia Zimmer zongen, in een soort huiskamerconcert-setting prachtige liederen, onder andere van hun nieuwe album ‘Breekbaar’.

De kosten van deze dag waren door lokale sponsors gedekt, waardoor er een collecte kon worden houden die volledig bestemd is voor de Voedselbank Papendrecht. De organisatie is dankbaar dat er een bedrag van 1285 euro kon worden opgehaald.

Kijk ook op www.praiseinpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.